Haber
2011-04-29 07:23:13
Üniversite Çalisani Üyelerimizle Bulustuk

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Eskisehir ve Yalova’da üniversite çalisani üyelerimizle biraraya geldi.

 

Eskisehir Subemiz, Ögretmenevi’nde bir ‘dayanisma ve istisare’ toplantisi düzenledi. Yemekli toplantiya, milli egitim çalisanlari, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Kredi ve Yurtlar Kurumu çalisanlari katildi.

 

Genel olarak üniversite çalisanlarinin sorunlarinin masaya yatirildigi toplantida konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, sendikali olmanin önemine dikkat çekti. Özer, Egitim-Bir-Sen’in, egitim çalisanlarina kazandirdigi haklardan, subelerdeki etkili çalismalardan aldigi güçle istikrarli bir büyüme gerçeklestirdigini söyledi.

 

Egitim çalisanlarinin sorunlarina duyarli olduklarini belirten Özer, ayirim yapmadan tüm çalisanlarin sorunlarinin çözümü için ugrastiklarini, onlar adina birçok önemli kazanim elde ettiklerini kaydetti.

 

Üniversite çalisanlarinin birçok sorununun bulundugunu anlatan Özer, bu sorunlarin çözümüne yönelik önerilerini YÖK yetkilileriyle paylastiklarini dile getirdi. Özer, 1982 yilindan beri uygulanan yardimci doçentlerin 3. derecede bekletilerek 1. dereceye yükselmelerinin önündeki yasal engelin çabalari sonucu kaldirildigini ifade etti.

 

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, kendisinin de bir üniversite çalisani oldugunu belirterek, üniversite çalisanlarinin sorunlarini bildigini ve bu sorunlarin çözümü için gerekli girisimlerde bulunduklarini vurguladi.

 

Eskisehir Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak ise, sendika olarak, egitim çalisanlarinin sorunlarini çözmek, sosyal haklarinda, ücretlerinde, çalisma sartlarinda iyilestirmeler yapabilmek için büyük çaba sarf ettiklerini, bunun Egitim-Bir-Sen’in toplu sözlesme masasina oturmasiyla daha hizli gerçeklesecegini belirtti.

 

Sorunlari Çözmek Için Çaba Sarf Ediyoruz

Ahmet Özer ve Teyfik Yagci, daha sonra, teskilat çalismasi kapsaminda Yalova Sube yönetimimiz ve Yalova Üniversitesi’ndeki üyelerimizle bir toplanti yaptilar.

 

Yalova Sube Baskanimiz Zekeriya Yayla’nin açilis konusmasini yaptigi, “Yalova Üniversitesi’ndeki Üyelerimizle Bulusuyoruz” toplantisi, Sporium Tesisleri’nde gerçeklesti. Toplantida Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci ve Yalova Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Yildirim birer konusma yaptilar.

 

 

Özer ve Yagci, Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Üniversite Temsilcimiz Rasim Çetik ve Temsilcilik Yönetim Kurulu üyeleriyle, yapilacak çalismalar konusunda istisarelerde bulunarak, gündeme ve sendikal çalismalara iliskin degerlendirmeler yaptilar.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, burada yaptigi konusmada, üniversite çalisanlarinin önemli problemleri bulundugunu ve bunlari çözmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen