Haber
2013-08-30 07:42:29
Üniversite İdari Yöneticilerinin Ek Göstergeleri Yükseltilmelidir

6487 sayılı Kanunun 13’üncü maddesiyle 657 sayılı Kanuna ekli (II) sayılı Cetvelde düzenleme yapılarak merkezi idare, bağlı ve ilgili kuruluşlar ile yükseköğretim kurumlarında görev yapan daire başkanlarının ek göstergeleri 3600 olarak düzenlemiştir.

Bu durumda, yükseköğretim kurumlarında görev, yetki ve sorumluluk itibariyle daire başkanlarından daha üst konumda bulunan genel sekreter yardımcısı, fakülte sekreteri, enstitü sekreteri ve yüksekokul sekreteri kadrolarında görev yapanların ek göstergeleri daire başkanlarının ek göstergelerinin altında kalmış; bu durum ise bu kadrolara 657 sayılı Kanuna tâbi personelin atanmasında sıkıntıya yol açmış ve çalışma barışını da zedelemiştir.

Sendikamızca, toplu sözleşme teklifleri arasında, fakülte sekreteri, enstitü sekreteri ve yüksekokul sekreteri kadrolarında görev yapanlar ile bunların yardımcılarının ve genel sekreter yardımcılarının 657 sayılı Kanunun 43 üncü maddesi kapsamında ek göstergeleri 3600 olarak uygulanması talep edilmiştir.

Toplu sözleşme görüşmeleri neticesi, bu hususta “Yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan genel sekreter yardımcılarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunda çalışma yapılacağı” hüküm altına alınmıştır.

Bu itibarla, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’na başvurarak, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme’nin “Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme” başlıklı ikinci bölümünün 14’üncü maddesi hükmüne istinaden, Yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan genel sekreter yardımcısı, fakülte sekreterleri, enstitü sekreterleri ve yüksekokul sekreterlerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunda gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılmalıdır.

Bu yönde çalışma yapılması kararının, toplu sözleşme hükmüyle getirildiği dikkate alınarak yapılacak çalışmalara Sendikamız temsilcisinin katılması ve bu yönde gerçekleştirilecek düzenlemenin Sendikamızın görüş ve onayı alınmak suretiyle yürürlüğe konulmasını istedik.

 Çalışma Yapılacak Toplu Sözleşme Tekliflerini Görüntülemek İçin Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen