Haber
2011-05-25 07:23:21
Unvan Degisikligi Sinavi Ders Notlari Verilmelidir

Milli Egitim Bakanligi tarafindan 14 Agustos 2011 tarihinde yapilacak Unvan Degisikligi Sinavi ders notlarinin, sinava girecek adaylara 14 Temmuz öncesinde verilmesi için Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü’ne (EGITEK) yazi yazdik.

 

Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi hükümleri çerçevesinde merkez ve tasra teskilatinda görev yapan personelin, yönetmeligin 8’inci maddesinde belirtilen özel ve genel sartlari tasiyan adaylarin merkez ve tasra teskilatinda münhal bulunan kadrolar için Unvan Degisikligi Sinavi duyurusu yapildi.

 

Kamu Kurum ve Kuruluslarinda Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Esaslarina Dair Genel Yönetmelik’in sinav kurulu ve görevleri baslikli 13. maddesinin üçüncü fikrasinda, (degisik son fikra: 1/3/2010-2010/192 b.k.k.) sinav kurulu, görevde yükselme veya unvan degisikligi sinavlarina katilacaklar için 10 uncu maddeyle öngörülen, kurumlarca belirlenecek görev alanlari ve atama yapilacak görevin niteligi ile ilgili konulari ihtiva eden notlarin hazirlanmasi veya hazirlattirilmasi ve ilgili personele verilmesinin saglanmasi, sinav sonuçlarinin ilani, yapilacak itirazlarin sonuçlandirilmasi ve sinavlara iliskin diger isleri yürütür. Kurumlar, gerekli hazirliklarin yapilabilmesi için egitim tarihinden en az iki ay önce sinav kurulunu bilgilendirirler. Sinav kurulu, bu fikrada öngörülen sinav konularina iliskin notlarin, görevde yükselme suretiyle atanacaklar için egitimin baslayacagi tarihe kadar, unvan degisikligine tâbi görevlere atanacaklar için ise sinav tarihinden en az bir ay önce, ilgili personele verilmesini saglar” hükmü yer almaktadir.

 

Milli Egitim Bakanligi personeline yönelik 14 Agustos 2011 tarihinde, 10 ilde, 41 farkli alanda yapilacak olan unvan degisikligi sinavi için Kamu Kurum ve Kuruluslarinda Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Esaslarina Dair Genel Yönetmelik’in 13. maddesinde yer alan, “… sinav konularina iliskin notlarin, görevde yükselme suretiyle atanacaklar için egitimin baslayacagi tarihe kadar, unvan degisikligine tâbi görevlere atanacaklar için ise sinav tarihinden en az bir ay önce, ilgili personele verilmesini saglar” hükmü dogrultusunda unvan degisikligi sinavinin yapilacagi her alan için ders notlarinin 14 Temmuz’dan önce, sinava girecek adaylara verilmesi için Milli Egitim Bakanligi Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü’ne yazili müracaatta bulunduk.

 

 EGITEK’e Yazdigimiz Yazi…

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen