Haber
2016-04-25 08:01:19
Ürdün öğretmen sendikasıyla tecrübe paylaşımında bulunduk

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Ürdün Öğretmen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Şabana, Genel Sekreter Tarawneh Issa ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sakr ile bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunduk.

Yeni seçilen Ürdün öğretmen sendikası yöneticilerini tebrik eden Çakırcı, “Biz coğrafi sınırları değil, ortak değerleri, ortak geçmişi, ortak geleceği ve ortak umutları önemsiyoruz. Bizleri bir araya getiren ortak hedeflerimizdir. Sendikalarla tecrübe paylaşımında bulunarak geleceğe dair yeni başlangıçların temelini atıyoruz” dedi.
 


Batının dışlayıcı yaklaşımlarına karşı ortak hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Çakırcı, “Biz bu coğrafyanın büyük bir ailesiyiz. Birlikte hareket ederek birçok sorunun üstesinden gelebiliriz. Sendikalarımız arasındaki ilişkileri daha ileri taşıyabiliriz, bu ilişkilerin oluşturacağı sinerjiyi daha da geliştirilebilir, büyütülebiliriz. Büyük iddialarda bulunmak tutarlı bir davranış olmaz, rasyonel tutumlardan yanayız, küçük ve emin adımlarla devam etmeliyiz. Niyet hayır olursa sonuç da hayırlı olur. İyi yoldayız, hayırlı bir yoldayız” diye konuştu.

Mayıs ayının sonunda Ürdün’de 33. Başkanlar Kurulu gerçekleştireceklerini belirten Çakırcı, “Ortadoğu tarihimizden yola çıkarak sendikalarla işbirliği yapmıyor, dünyadaki başka sendikalarla da işbirliği yapıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın ‘Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası’ dizelerinden hareketle bütün dünyadaki emek örgütleriyle de işbirliği yapma arzumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

140 bin öğretmenden 120 binin sendikalarına üye olduklarını ifa eden Şabani, “Ürdün’de en düşük ücreti öğretmenler almaktadır. 2014 yılında 3 hafta eğitimi boykot ederek ciddi kazanımlar elde ettik. Ülkemizde 250 bin Suriyeli öğrenci okumaktadır. Bu öğretmenlerimizin yükünü artırsa da sorun olarak görmüyoruz. Suriyeli kardeşlerimizi kucaklıyoruz,  Türkiye’nin bunu yaptığını biliyoruz. Bölgenin huzuru için ortak hareket etmeliyiz” dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen