Haber
2015-05-26 07:55:14
Üyelerimizle Hasandağı'nda buluştuk

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi, Hasandağı’nda bahar şöleni düzenledi.

 

Mesire alanında gerçekleştirilen programa, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Atilla Olçum, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, milletvekilleri, Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın ile eğitimciler ve aileleri katıldı.

 



 

Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren etkinlikleri önemsiyoruz

 

Eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek sohbet eden Şükrü Kolukısa ve Atilla Olçum, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, üyelerden gelen soruları da cevapladı.


Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen teşkilatlarının, çok yoğun geçen bir çalışma döneminin sonunda üyelerin bir yılın yorgunluğunu atması için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma adına önemli olduğunu söyledi.

 

Eğitim çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını, bunları gerek Kurum İdari Kurulu gerek Kamu Personeli Danışma Kurulu gerekse toplu sözleşme masasına taşıyarak, sorunların çözümü için mücadele verdiklerini ifade eden Kolukısa, şimdiye kadar onlarca sorunu çözüme kavuşturduklarını dile getirdi.

 

Mağdur ve mazlumların sesi, kazanımların adresi haline gelen Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının teveccühüne mazhar olduklarını ve üye sayılarının istikrarlı şekilde arttığını kaydeden Kolukısa, diğer sendikayla aralarındaki farkın giderek açıldığını vurguladı.

 

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluğun bilincinde olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Kolukısa, önümüzdeki dönemde eğitim çalışanlarının gündemindeki sorunların çözüme kavuşturulması için çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.

 


 

Olçum: El birliğiyle sorunların üstesinden geleceğiz

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının attığı tohumun, teşkilatın azimle çalışması sonucunda önce bir fidan, sonra bir çınara dönüştüğünü kaydederek, “Geldiğimiz noktanın ötesine geçmek, sınırları aşmak ve kadim medeniyetimizin bizden beklediği sorumluluğu bihakkın yerine getirmek için daha çok çalışacağız” dedi.

 

Çalışanın hakkını korumaya, onu güçlü kılmaya, ezdirmemeye, itibarını yükseltmeye yönelik politika, strateji ve uygulamaları hâkim kılmayı merkeze alan bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Olçum, hak ve hukukun, adaletin tecelli ettiği bir iklimi var etme derdinde olduklarını söyledi.

 

Olçum, iki toplu sözleşmede 18 kazanım elde ettiklerini belirterek, “Hâlâ çözüm bekleyen birçok sorun var ve bu sorunların çözümünün adresi yine biziz. Nöbete ücret, sınav görev ücretleri, ek ders ücretlerinin artırılması gibi konular, öncelik vereceğimiz alanlar olacaktır. El birliğiyle bunların da üstesinden geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Günaydın: Büyümemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

 

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın ise, göreve başladıkları günden bu yana gece gündüz demeden çalıştıklarını ve en yakın sendikayla aralarındaki farkı 969’a çıkardıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Şubemiz il merkezinde ve ilçelerin tamamında yetkili olmuştur. Bunda emeği geçen yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, ilçe temsilcilerimiz ile yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.”



 

Programda Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da bir konuşma yaptı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen