Haber
2010-04-20 07:20:57
Üyelikten Çekilme Konusunda Yasanan Ayak Oyunlarina Dikkat!

Bir egitim sendikasinin her yil oldugu gibi, bu yil da 15 Mayis tarihinin yaklastigi bu günlerde egitim camiasinda umutsuz çirpinis olarak algilanan, kendilerinden istifa edenlerin istifalarini çesitli oyunlarla birkaç ay daha ertelemeye yönelik atraksiyonlarina iliskin Genel Merkezimize çok sayida sikâyet ulasmaktadir.

 

Sikayetlerde, istifa eden üyelerin kurumlari tarafindan ilgili sendikanin genel merkezine gönderilen Ek-3 üyelikten çekilme bildirimi formu nüshasinin, istifanin usulüne uygun gerçeklestirilmedigi iddiasiyla ve üyeligin devam ettigi saviyla kurumlarina iade edildigi belirtilmektedir.

 

4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nun 16. maddesine göre, “Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafindan üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçeklesir. Kurum görevlisi, kayit numarasi ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadir. Kamu isvereni, bildirimin bir örnegini onbes gün içinde sendikaya gönderir. Çekilme, kamu isverenine basvurma tarihinden baslayarak otuz gün sonra geçerli olur. Çekilenin bu süre içinde baska bir sendikaya üye olmasi halinde yeni sendikaya üyeligi, bu sürenin bitim tarihinde kazanilir.”

 

Bu hüküm çerçevesinde, sendikadan istifa, istifa edenin Ek-3 üyelikten çekilme bildirimi formunu üç nüsha olarak doldurup çalistigi kuruma vermesi ve kurumun gelen evrak kaydina islemesiyle gerçeklesir. Üyelikten çekilinen sendikanin çekilme isleminden haberdar olmasi için Ek-3 üyelikten çekilme bildirimi formunun bir nüshasi ilgili sendikaya gönderilir.

 

Usulüne uygun olarak gerçeklestirilmis üyelikten çekilme isleminden, yine usulüne uyularak kendilerine gönderilen nüsha vasitasiyla haberdar olan sendikanin zihinleri bulandirmaya yönelik girisimlerini, 15 Mayis sürecinden kârli çikmaya yönelik ucuz ayak oyunlari olarak degerlendiriyoruz.

 

Bu tür oyunlarin bosa çikarilmasi için Bakanliga bir yazi göndererek, tüm birimlerin bu tür dilekçeler hususunda uyarilmasini talep ettik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen