Haber
2011-04-13 07:23:01
Uzman Ögretmenlik Davalarini Kazanmaya Devam Ediyoruz

Kariyer Basamaklarinda Yükselme Sinavi sonucu 60 puan barajini astigi halde veya müktesebati nedeniyle sinavdan muaf tutulup ek puanlar ve kontenjan sinirlamasi sebebiyle uzmanlik unvani elde verilmeyenlerin magduriyeti, Anayasa Mahkemesi’nin, ilgili yönetmeligin bazi hükümlerini iptal etmesiyle yeni bir boyut kazanmisti. Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen hükümlere dayanilarak yeniden degerlendirme yapilmasi ve hakkin iade edilmesi gerekirken, konuyla ilgili adim atilmamasi üzerine üyelerimiz adina idare mahkemelerinde açtigimiz davalardan sonuçlananlarin tamami lehimize olmustur.

2006 yilinda yapilan degerlendirme sonucunda uzman ögretmen unvani elde eden ögretmenlerle ayni tarihten geçerli olmak üzere uzman ögretmen unvanina sahip olmalarinin saglanmasi ve buna dayali olarak mali haklardan yararlandirilmalari için üyelerimiz adina açtigimiz davalari kazanmaya devam ediyoruz.

 

Genel Merkez Hukuk Büromuz tarafindan üyelerimizden Ali Bereket, Kamil Keçeci, Ismail Durmaz, Sitki Eroglu ve Süleyman Akin adina açilan davalarda, idare mahkemeleri “uzman ögretmenlik unvani verilmesi talebinin reddine iliskin kisminin iptaline ve tazminat isteminin kismen kabulüne” hükmetti.

 

 Üyemiz Ali Bereket’in Mahkeme Karari…

 Üyemiz Kamil Keçeci’nin Mahkeme Karari…

 Üyemiz Ismail Durmaz’in Mahkeme Karari…

 Üyemiz Sitki Eroglu’nun Mahkeme Karari…

 Üyemiz Süleyman Akin’in Mahkeme Karari…

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen