Haber
2010-12-23 06:22:09
Uzman Ögretmenlikte 36 Dava Daha Kazandik

Kariyer Basamaklarinda Yük- selme Sinavi’nda basarili olmak suretiyle veya sinavdan muaf olarak 2006 yilinda ger- çeklestirilen Ögretmenlik Kari- yer Basamaklarinda Yüksel- meye Iliskin Degerlendirme basvurusunda bulunan ögret- menlerden söz konusu unvani elde edemeyenlerin Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen hükümlere dayali olarak 2006 yilinda yapilan degerlendirme sonucunda uzman ögretmen unvani elde eden ögretmenlerle ayni tarihten geçerli olmak üzere uzman ögretmen unvanina sahip olmasinin saglanmasi ve buna dayali mali haklardan yararlandirilmasi gerekçesiyle üyelerimiz adina Mart 2010 tarihinden sonra açtigimiz çok sayida bireysel davadan simdiye kadar hiçbir olumsuz karar çikmamistir.

 

Zonguldak, Konya, Aksaray, Isparta, Yozgat, Manisa ve Sanliurfa Idare mahkemelerinde açtigimiz davalardan sonuçlananlarin tümünü kazandik. Son olarak 36 dava daha lehimize sonuçlanmistir.

 

Milli Egitim Bakanligi, bunca mahkeme kararina ragmen, bu konuda herhangi bir düzenleme yapmayarak, hem devleti vekâlet ücreti ve yargilama giderleri yönüyle zarara ugratmakta hem de ögretmenlerimizi mahkemelerde hak aramaya mahkûm etmektedir.

 

Bakanlik, 2006 yilinda kontenjan sinirlamasindan dolayi uzman ögretmen olamayanlara ‘uzman ögretmenlik sertifikasi’ verilmesi için gerekli düzenlemeyi bir an önce yapmalidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen