Haber
2011-05-17 07:23:18
Uzman Ögretmenlikte 4 Dava Daha Kazandik

9 Mart tarihinde 8 dava birden kazandigimiz Uzman Ögretmenlik davasinda, 4 dava da 17 Mart tarihinde kazandik. Bildiginiz üzere Kariyer Basamaklari Yükselme Sinavindan baraj puanini geçen ya da yeterlilikleri nedeniyle sinavdan muaf tutulanlar ek puanlar ve sinirli kontenjan nedeniyle uzmanlik unvani alamayip magdur olmuslardi. Anayasa Mahkemesi tarafindan yönetmeligin bazi hükümlerinin iptali nedeniyle yeni hak dogmasi üzerine magdur olan üyelerimizin hakkini aramaya devam eden Egitim-Bir-Sen olarak üyelerimiz adina açtigimiz davalarda 4 dava daha kazandik.

 2006 yilinda yapilan degerlendirme sonucunda uzman ögretmen unvani elde eden ögretmenlerle ayni tarihten geçerli olmak üzere uzman ögretmen unvanina sahip olmasinin saglanmasi ve buna dayali olarak mali haklardan yararlandirilmasi gerekçesiyle üyelerimiz adina açtigimiz davalari kazanmaya devam ediyoruz.

Egitim-Bir-Sen Genel Merkez Hukuk Büromuz tarafindan üyelerimiz; Hasan Kalkan, Ufuk Daglioglu, Neslihan Kirezli ve Erdogan Geyik adina açtigimiz davalarda idare mahkemeleri “dava konusu islemlerin IPTALINE, davacinin yoksun kalinan parasal hak talebinin idareye basvuru tarihinden sonraki kisminin KABULÜNE, Islem sebebiyle yoksun kalinan parasal haklarin idareye basvuru tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte davaciya ödenmesine” hükmetti.

 Hasan Kalkan Dava Karari

 Ufuk Daglioglu Dava Karari

 Erdogan Geyik Dava Karari

 Hatun Köroglu 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen