Haber
2011-05-24 07:23:21
Uzman Ögretmenlikte 6 Dava Daha Kazandik

2006 yilinda yapilan degerlendirme sonucunda uzman ögretmen unvani elde eden ögretmenlerin, ayni tarihten geçerli olmak üzere uzman ögretmen unvanina sahip olmalarinin saglanmasi ve buna dayali olarak mali haklardan yararlandirilmasi gerekçesiyle üyelerimiz adina açtigimiz davalari bir bir kazaniyoruz.

 

Anayasa Mahkemesi tarafindan yönetmeligin bazi hükümlerinin iptal edilmesiyle yeni hak dogmasi üzerine magdur olan üyelerimiz adina açtigimiz davalardan 6’sini daha kazandik.

 

Hukuk Büromuz tarafindan üyelerimiz Bilgin Korkmaz, Ilhan Kurban, Hatun Köroglu, Hamit Nacar, Hasan Kökçü, Sinan Topçu adina açtigimiz davalarda, idare mahkemeleri, “dava konusu islemlerin Iptaline, davacinin yoksun kalinan parasal hak talebinin idareye basvuru tarihinden sonraki kisminin Kabulüne, Islem sebebiyle yoksun kalinan parasal haklarin idareye basvuru tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte davaciya ödenmesine” hükmetti.

 

Kariyer Basamaklarinda Yükselme Sinavi’ndan baraj puanini geçen ya da yeterlilikleri nedeniyle sinavdan muaf tutulanlar, ek puanlar ve sinirli kontenjan dolayisiyla uzmanlik unvani alamayarak magdur olmustu.

 

 Bilgin Korkmaz dava karari

 Hamit Nacar dava karari

 Hasan Kökçü dava karari

 Hatun Köroglu dava karari

 Ilhan Kurban dava karari

 Sinan Topçu dava karari

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen