Haber
2008-12-27 06:18:33
Vahseti Lanetliyoruz

Yillardir Filistin’de tecrit politikasi uygulayan, terörist eylemlere girisen Israil, bir defa daha vahsi yüzünü göstermistir.

 

Israil’in Gazze’de okullara ve evlere düzenledigi hava saldirilarinda 200’ün üzerinde masum insan hayatini kaybetmis, 300’ü askin kisi ise yaralanmistir. Bu bir insanlik suçu, adi konulmamis bir soykirimdir. Menfur saldiri, milletimizi derinden üzmüs, toplumda infiale yol açmistir.  

 

Kadin ve çocuk demeden sivil halka canice saldiran Israil’e Batili ülkelerin sessiz kalmasini anlamli buluyor, onlari bu tavirlarindan dolayi suç ortagi olarak görüyoruz.

Egitim-Bir-Sen olarak, Israil vahsetini lanetliyor; ölen Filistinli kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifa, yakinlarina sabir diliyoruz.

 

Memur-Sen Israil Büyükelçiligi Önünde Katliami Protesto Etti

Bu arada, Memur-Sen, Israil’in Gazze’de gerçeklestirdigi katliami, Israil Büyükelçiligi önünde yaptigi basin açiklamasiyla protesto etti. Memur-Sen Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Konfederasyona bagli sendikalarin baskan ve yöneticileri ile üyelerinin katildigi basin açiklamasini, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar yapti.

 

Israil’in hain saldirisinin tel’in edildigi basin açiklamasinda su ifadelere yer verildi:

“Terörist devlet Israil, hain yüzünü Filistin topraklarinda gerçeklestirdigi saldiriyla bir kez daha göstermistir. Gazze’de, yagdirdigi bombalarla çoluk-çocuk onlarca masum insani katleden isgalci Israil, basta Islam Alemi olmak üzere tüm insanligin nefretini kazanmistir. Dünyanin tek terörist devleti olan Israil’in masum Gazze halkina yönelik saldirisini lanetleyerek, siddetle kiniyoruz. Medeniyetler ittifakindan bahseden, dünya barisi ve özgürlük çagrilari yapan Bati dünyasinin sahte yüzü, Israil’in gerçeklestirdigi katliamlara sessiz kalmasiyla bir kez daha ortaya çikmistir. Bir taraftan baris deyip diger taraftan masum insanlari katleden Israil’in terörist yüzünü artik bütün dünya görmelidir. Bir baska önemli konu ise, Islam cografyasinin merkezinde sayilan Filistin’de akan Müslüman kaninin durdurulmasinda yillardir aksiyoner olmayi beceremeyen Islam devletlerinin ve toplumunun harekete geçip geçmeyecegidir. Biz diyoruz ki; sabretmek, boyun egmek degil, direnmektir. Bu direnme ruhu, inancimizin dogasinda vardir ve bu ruhu harekete geçirmemek büyük bir vebaldir. Basta hükümetimiz olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milletiyle, Israil’in terörist eylemlerine karsi her türlü eylemi ortaya koymalidir. Bu düsüncelerle, hain saldirilarda sehit olan Filistinlilere Allah’tan rahmet, tüm Islam Alemi’ne bassagligi diliyoruz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen