Haber
2011-10-28 07:28:32
Van Için Yardim Zamani

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Van’da meydana gelen depremden zarar gören vatandaslarimiz için, ‘Van için yardim zamani’ sloganiyla yardim kampanyasi düzenlediklerini söyledi.

 

Konfederasyon Genel Merkezi’nde, bagli sendikalarin genel baskanlariyla bir basin toplantisi düzenleyen Gündogdu, “Simdiye kadar dünya mazlumlarinin yaninda olmayi ilke edinen ve bunun örnegini her zaman gösteren Memur-Sen, bugün de üzerine düseni yapacaktir. Depremin olusturdugu acilari dindirmek, yaralari sarmak için bir yardim kampanyasi düzenliyoruz. Bu kampanyayi konfederasyonumuza bagli sendikalarimizin genel merkezlerinden toplanan 415 bin TL ile baslatiyoruz. Memur-Sen ailesinin tüm mensuplarini bu kampanyaya destek olmaya çagiriyoruz” dedi.

 

Memur-Sen Bölgeye Heyet Gönderdi

Memur-Sen olarak deprem bölgesine bir heyet gönderdiklerini, kendisinin ise sivil toplum örgütleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulundugunu hatirlatan Gündogdu, “Deprem, sadece binalari yikmakla kalmadi, insanlarimizin ve kamu çalisanlarimizin da psikolojilerini olumsuz yönde etkiledi. Bunu asmak için, uzman psikologlar tarafindan psikolojik destegin verilmesinin sart oldugunu belirtmek istiyorum” seklinde konustu.

 

 

Depremde Hayatini Kaybeden Üyelerimizin Ailelerine Verilecek 15 Bin TL’lik Sigorta Çeklerimiz Hazir

64 ögretmen hayatini kaybettigini, 54 ögretmene ise hala ulasilamadigini dile getiren Gündogdu, depremden olumsuz etkilenen ögretmenlere ve diger kamu çalisanlarina tayin hakki verilmesi gerektigini belirtti. Gündogdu, depremde hayatini kaybeden kamu çalisani üyelerimizin ailelerine, ferdi kaza sigortasi kapsaminda 15 bin TL’lik sigorta çeklerinin verilecegini söyledi. 

 

Yikilanlar kadar, oturulamayacak derecede hasarli evlerin de bulundugu bilgisini veren Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Evi yikilan, hasar görenlerin yani sira depremin korkusunu üzerinden atamamis vatandaslarimiz da korkudan evlerine girememektedir. Bu da, ilk günden itibaren çadir sorununu gündeme getirdi. Kis mevsiminin geldigini göz önüne alirsak, barinma sorununun çadirlarla çözülemeyecegi de ortadadir. Kalici konutlar yapilana kadar, acilen prefabrik ev ve konteynirlara ihtiyaç duyulmaktadir.”

 

Yikilan binanin yerine yenisinin yapilabilecegini ancak giden canlarin geri getirilemeyecegini ifade eden Gündogdu, “Bizim yapabilecegimiz, bir nebze de olsa, oradaki vatandaslarimizin bundan sonraki hayatlarini sürdürmeleri için gerekli imkanlari sunabilmektir. Kampanyamizin amaci da budur” ifadelerini kullandi.

 

Provokatörlere Firsat Verilmedi

Bu tür felaketlerin, millet olarak ne kadar büyük, ne kadar güçlü, ne kadar bir ve beraber oldugumuzun ortaya çiktigi zaman dilimleri oldugunu belirten Gündogdu, acidan, gözyasindan, felaketten kendisine pay çikarmak isteyen güçlerin varligina dikkat çekti. Ahmet Gündogdu, sevindirici olanin ise, Van ve Ercis halkinin, bazi provokatörlere bu imkani vermemesi oldugunu bildirdi. Yasanan bir kaç münferit olayin genellestirilmemesini isteyen Ahmet Gündogdu, yardimlarin yerine ulastigini, depremle beraber sarsilan vatandaslarimizin acisini dindirmek için kullanildigi kaydetti.

 

Konusmasinin sonunda, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina ve milletimize bassagligi, yarali vatandaslarimiza da acil sifalar dileyen Gündogdu, depremzedeler için yardim kampanyasi düzenleyen Samanyolu Televizyonu’nun yani sira, Kanal D’nin öncülügünde ortak yayin yapan televizyon kanallarina, duyarliliklari için tesekkür etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen