Haber
2012-06-19 07:31:16
Van’da Görev Yapan Stajyer Ögretmenlerin Sorunu Giderilmelidir

Van’da göreve baslayan stajyer ögretmenlerimiz, stajyerliklerinin kalkmasi için almalari gereken temel ve hazirlayici egitimlerini almis fakat meydana gelen depremden dolayi aldiklari hazirlayici egitim süresi 27 Mayis’ta bitmistir.

Stajyer ögretmenlerimiz, Van’da ve ilçelerinde ögretmen sikintisi oldugu için bir sene boyunca derslere girip nöbet tutmus; ikinci dönem, depremden dolayi 15 gün tatil yapamamis; Cumartesi günleri de egitim-ögretime devam etmis, Pazar günleri ise almalari gereken hazirlayici egitimlerini almislardir. Kisacasi, bu dönem 7 gün 24 saat çalismislar; ne izin ne rapor, hiçbir sey kullanmamislardir.

Buna ragmen Milli Egitim, 6 aydir ailelerinden ve çocuklarindan ayri kalarak sabreden stajyer ögretmenlerimizin almalari gereken uygulama egitimini Mayis 28’den Temmuz 28’e kadar uzatarak, onlari ilde yaz döneminde zorunlu olarak tutmaktadir.

Çalisanlar içerisinde depremin en magdur kesimi ögretmenler olmustur. Birçok ögretmenimizin özel durumu bulunmaktadir. Bazilari, Van’da ikamet etme sartlarinin zorlasmis olmasindan dolayi 6 aydir çocugunun, esinin yüzünü görememektedir. Hal böyleyken, ögretmenleri Temmuz ayinda bir ay daha tutmak hakkaniyetle bagdasmamaktadir. Ögretmenlerimizin Ramazan ayini esleri ve çocuklariyla geçirmeleri en tabii haklaridir.

Sendika olarak, Milli Egitim Bakanligi’ndan, Van’da görev yapan stajyer ögretmenlerin uygulama egitimlerini 29 Haziran’da tamamladiklarina dair bir düzenleme yapmasini ve mektuplarina olumlu cevap vermesini bekliyoruz. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen