Haber
2012-02-04 06:29:27
Vatandasini Katleden Dikta Rejim, Halkin Demokrasi Talebine Kulak Vermeli

Diktatörlükle yönetilmek istemeyen ve demokrasiye geçis isteyen Suriye halkina karsi yapilan katliamlar bir an önce sona ermeli, halkin hakli talepleri dogrultusunda yönetim degisikligi yapilmalidir.

Seçtigi kisiler tarafindan yönetilme istegini dile getiren Suriye halkinin, Diktatör Besar Esad tarafindan öldürtülmesi, iskencelere maruz birakilmasi kabul edilebilir bir uygulama degildir. Ellerine kendi vatandasinin kani bulasan Esad, halka saldigi korkuyla birlikte sahneden çekilmelidir. Suriye halki, seçtigi temsilcileri tarafindan yönetilmeyi hak etmektedir. Lider sultalarinin sona erdigi, kralliklarin tek tek yikildigi bir dönemde, halkinin isteklerini siddet kullanarak bastirmak isteyen, hiçbir sey yokmus ve olmamis gibi davranan Esad'in gözlerini açmasi ve dünyanin gerçekleri ile yüzlesmesi  gerekmektedir.

Korku ve siddetle kurulan her yönetim, ayni sekilde yikilip gitmeye mahkumdur. Korkuyla egemen olmaya çalisanlar, bir gün ayni korku içinde hak ettikleri cezayi bulacaktir. Tarih, bunun birçok örnegi ile doludur. Komsu ülkelerin diktatörlerinin basina gelenleri görmemek için yüzünü baska yere dönen Besar Esad'in, tarihteki diktatörlerin sonlarini bilmesi gerekmektedir.

Müslümanlar için büyük önem arz eden Mevlid Kandili aksami, camilere saldirarak, bu kutsal günü idrak etmek isteyen Müslümanlari hunharca öldürmek, insan oldugunu iddia eden birinin yapabilecegi bir sey degildir. Akan kanlar üstünde iktidar olmak için israr eden Esad'a, bir an önce halkin hakli taleplerine karsilik vererek, demokratik rejimin yolunu açmasini öneriyoruz.

Mevlid Kandili aksami bu hain saldiriyi gerçeklestirenleri siddetle kiniyor, saldirilarda hayatini kaybeden Suriye vatandaslarina Allah'tan rahmet, yakinlarina da bas sagligi diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen