Haber
2024-10-03 16:22:24
VEFATININ 25. YILINDA MEHMET AKİF İNAN SEMPOZYUMU’NA ÇAĞRI

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu, Mütefekkir, Şair ve Aksiyon Adamı Mehmet Akif İnan’ın, vefat ettiği 6 Ocak 2000 tarihinden bu yana vefat yıldönümlerinde başta kurucusu olduğu Eğitim-bir-Sen ve Memur-Sen olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından mutat anma programları düzenlemiş, yayımlanmamış yazı ve söyleşileri Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi tarafından derlenerek 23 kitaplık bir Mehmet Akif İnan Külliyatı oluşturulmuş, vefatının 15. yılında yine Eğitim-Bir-Sen tarafından “Doğumunun 75. Vefatının 15. Yılında Mehmet Akif İnan Sempozyumu” düzenlenmiş, hakkında Yedi İklim, Hece gibi dergiler tarafından özel sayılar çıkarılmış, çeşitli yazarlar tarafından hayatını, sanatını, düşüncesini ele alan kitaplar yayımlanmış, adını ve hatırasını yaşatmak üzere Memur-Sen öncülüğünde Mehmet Akif İnan Vakfı kurulmuş, Mehmet Akif İnan Vakfı çatısı altında düşüncesi ve muhiti odak alınarak bugüne kadar çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

 

Mehmet Akif İnan’ın vefatının 25. yılında yeniden anmak ve anlamak; düşünce adamlığı, şairliği, yazarlığı ve sendikacılığını eserlerinden hareketle yorumlamak, düşüncesinin bugüne ve yarına hitap eden ön açıcı yönlerini irdelemek, öncü ve önder kişiliğinin ortaya konulması suretiyle bugünün ve geleceğin sendikacılarına örnek alınacak bir sendika lideri profili gösterebilmek bakımlarından, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi ve Mehmet Akif İnan Vakfı işbirliğiyle “Vefatının 25. Yılında Mehmet Akif İnan Sempozyumu” düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

 

Sempozyumla ilgili, Mehmet Akif İnan’ı çeşitli boyutlarıyla ele alan özgün nitelikte aşağıdaki takvim çerçevesinde gönderilen bildiri özetleri, oluşturulan komisyonda değerlendirilerek sempozyum 6-7 Ocak 2025 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.

 

İlim, sanat ve düşünce dünyamızın değerli isimlerini sempozyumda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, selam ve saygılarımızı sunarız.

 

Hıdır YILDIRIM                        Ali YALÇIN
Mehmet Akif İnan Vakfı            Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen 
Yönetim Kurulu Başkanı             Genel Başkanı

 

Özet Gönderme Tarihi: 31 Ekim 2024
Kabul Edilen Tebliğlerin İlanı: 18 Kasım 2024
Sempozyum Tarihi: 6-7 Ocak 2025
Sempozyum Yeri: Ankara

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen