Haber
2013-09-02 07:42:36
Verdiğimiz Sözün Gereğini Yerine Getirdik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, “ek ödemeyi söke söke alacağız” söyleminin karşılığını bu yıl yapılan toplu sözleşmede aldıklarını ifade ederek, “Eğitimcilere verdiğimiz sözün gereğini yerine getirdik” dedi.

Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi’nin İznik DSİ Tesisleri’nde düzenlediği teşkilat eğitim seminerine katıldı. Şube yönetimi, ilçe yönetimleri ve kadınlar komisyonu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Murat Bilgin, 2014 için öğretmenlere toplamda net olarak 278 TL zam aldıklarını belirterek, “Yüzde 14’lük net zam birilerinin 28 Şubatvari ayak oyunlarına heba edilmeyecek kadar değerlidir. Bu kazanımların karşılığı başı dik olmak, alnı açık olarak gelecek on yıllara yürümektir. 28 Şubat artıklarına artık pabuç bırakmayın” şeklinde konuştu.

“Maliye Bakanlığı’na rağmen, 10 yıldır hiç yanaşmadıkları 10 yıl üzerine taban aylığa 175 lira zam alacaksın, ki bunun emekli bir memura ikramiye olarak yansıması 5.250 liradır. Emekli eğitimciye yüzde 12 zam alacaksın.  4/C’liye yüzde 50 zam alacaksın. Eğitim-öğretim hazırlık ödeneğini önümüzdeki yıldan itibaren 940 liraya çıkartacaksın. Ve daha birçok kazanım” diyen Bilgin, “Onlar, geçmiş on yılda eğitim çalışanları için koskoca bir hiç elde edecekler, toplu sözleşmenin süresi üzerinden bizi alanda vurmaya kalkacaklar. Bunun adı ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Kayıp Kuşak

Konuşmasında gençlik konusuna da değinen Murat Bilgin, şunları söyledi: “Bizim derdimiz millettir. Bu ülkenin gençliğidir. Evet, gençlik elimizden kayıp gidiyor. Anlık yaşamaktan başka hiçbir erdem ve değer taşıyamayacak kadar bıkkın, tüketim köleliğinin hazzıyla sarhoş bir nesil tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu durum, toplumumuzun geleceğinin alarm noktasıdır. Mesele, Hazreti Nuh ile onun gemisine binen çocuk arasındaki kuşak çatışması meselesi değildir. Mesele, Hazreti Nuh ile o gemiye binmeyen oğlu arasındaki ‘millet’ farkıdır. Gittiğimiz yer, uçurum burasıdır. Bizler eğitimciyiz. En büyük vebal bizim. Bu toplumda sokak sokak, hane hane, tek tek özgür, inançlı nesiller, gençler yetiştirmek zorundayız. Geleceği; hak, mücadele, merhamet ve adalet kavramları etrafında yeniden şekillendirecek güç bizde diye düşünüyorum. 81 ilde, ülkemizin tamamında fikirlerimizi, enerjimizi buna yönelterek çalışmalarımızı gençler üzerinde sürdürmeliyiz. Darası kendisini geçen bir imanla çağa bir şey söylenmez. Bizler de özümüze dönmeli, daha fazla anlayıp idrak etmeli ve gençliğe yönelmeliyiz.”

Yüz Yıllık Yasak Mağdurlardan Yana Çözülmüş Olacak

Kamu kurumlarındaki kılık ve kıyafet yasağına dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu: “Ben buna yüz yıllık utanç yasağı diyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda bu yasak kalkacaktır. Buna inanıyorum. Kararlılığımız mutlaka sonuca ulaşacaktır. Bu sorunun çözümü de; yıllarca bu konuda mücadele eden, emek veren ve bu çiviyi yerinden söken herkesle birlikte Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen sayesinde olacaktır. Bu yüz yıllık yasak mazlum ve mağdurlardan yana çözülmüş olacak.”

10 Yılda 3 Milyon İnsan Öldürülmüş, Kimsenin Sesi Çıkmıyor

Bilgin, İslam coğrafyasındaki karışıklıklara da değinerek, “Irak’ta 2 milyona yakın insan öldü. Şimdi Suriye’de, Mısır’da, Pakistan’da, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da ölüyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. Ölenler kimlerdir, kimse merak etmiyor mu? İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu buradan net olarak görebiliyoruz. 10 yılda 3 milyon insan öldürülmüş, kimsenin sesi çıkmıyor. Avrupa veya Amerika’da son 10 yılda 3 milyon insan öldürülseydi, acaba dünya bugün neyi konuşurdu” diye konuştu.

Şeker: Planlamalarımızı Bursa’da Yetkiyi Almak Üzerine Yapıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise, seminer çalışmaları hakkında bilgi vererek, sendikal hedefler konusunda açıklamalarda bulundu. Şeker, “Değerler ekseninde sendikacılık yapmak bizim her zamanki hedefimiz ancak bu yıl planlamalarımızı Bursa’da yetkiyi almak üzerine yapıyoruz” dedi. 

   

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen