Haber
2011-03-26 06:22:55
Vesayeti Desifre Etmeyi Hedefleyerek Yola Çiktik

Memur-Sen Istanbul Bulusmasi, Bahçelievler Ögretmenevi’nde gerçeklesti. Burada konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, sendikaciliga baslarken vesayeti desifre etmeyi vazife edindiklerini, çerçevesi devlet tarafinda çizilen sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi çizilen sendikaciliga da karsi olduklarini söyledi.

 

Serlinin serrinden emin olmak için, kimseye yakin olmadiklarini ifade eden Gündogdu, “JITEM’e de, ETÖ’ye de, PKK’ya da KCK’ya da karsiyiz. Ne Silivri’ye ne Imrali’ya yakiniz. Sendikal dilimizle, sendikal degerlerimizle biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Kimse, bu millete üvey evlat muamelesi yapamaz. 12 Eylül referandumu ile baslayan yeni milat, devletin milletinden, milletin devletine geçistir. Bunu saglayanlardan biri de Memur-Sen’dir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

 

Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’in geride kalan üç yilda sendikacilik adina, çalisma hayati adina, ülkenin demokratiklesmesi, insanimizin özgürlesmesi adina tarihin kaydedecegi basarilara imza attigini kaydetti. Bu dönemde, mali, özlük ve sosyal haklarina iliskin olarak kamu görevlilerinin dahi beklemedigi kazanimlar elde ettiklerini belirten Gündogdu, ‘Toplu sözlesme masasi kurulmazsa, toplu görüsmeye katilmayacagiz’ karariyla baslattiklari süreçle, Anayasa’nin 53 ve 128. maddelerinde degisiklik yapilmasini sagladiklarini, böylece, bu dönemde elde edilen kazanimlarin en önemlisi olan toplu sözlesme hakkini aldiklarini vurguladi.

 

12 Haziran seçimleriyle yenilenecek olan 24. Dönem TBMM’nin en önemli görevinin, ‘yeni Anayasa yapmak’ oldugunu dile getiren Gündogdu, bu Anayasa’da kamu görevlileriyle ilgili olmazsa olmazlarinin; kamu görevlilerine yönelik siyaset ve grev yasaklarinin sona erdirilmesi oldugunu belirtti.

 

2010 yili toplu görüsmeleri sonunda imzalanmasini sagladiklari mutabakat metninin, Memur-Sen’in sendikal örgütlenmeden gelen gücü kazanima dönüstürme basarisinin en somut örnegi olduguna dikkat çeken Gündogdu, 9 yillik toplu görüsmelerin finalini olusturan bu süreçte toplu görüsme masasindan toplu sözlesme metni çikardiklarini ifade etti.

 

Memur-Sen bu kazanimlari elde ederken, diger iki konfederasyonun bunda bir paylari olmadiginin altini çizen Ahmet Gündogdu, “Masaya oturup kalmayi adet haline getirenlerle, masaya oturup kalkmayi marifet sayanlar, biz kamu çalisanlari için mücadele ederken ortada yoktu” seklinde konustu. 

 

Sadece kamu görevleriyle ilgili kazanimlar üretmekle yetinmeyip, demokrasinin, özgürlesmenin, sivillesmenin mücadelesini veren ve millet iradesinin sigortasi olma iradesine sahip Memur-Sen’in üyelerini de kazalara karsi teminat altina almaya çalistigini anlatan Gündogdu, “Ilkini 2009 yilinda imzaladigimiz sigorta sözlesmemizi, 5 Mart’ta imzaladigimiz yeni sözlesmeyle iki yil daha uzattik. Üyelerimize, primlerini sendikalarimizin ödedigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi Poliçesi ile SBN Sigorta A.S’den 15.000 TL’lik teminat sagladik. Sekerbank’in devreye girmesiyle birlikte ücretsiz kredi karti alanlara 25.000 TL’ye, diger sigorta çesitlerinden (Trafik, kasko vs.) yararlananlarda bu teminat tutari 55.000 TL’ye kadar çikiyor. Üyelerimizin aidatlarini, üyelerimize kazanim üretmek için kullaniyoruz” diye konustu.

 

Istanbul 1 No’lu Sube Baskanimiz Emrullah Aydin ise, Memur-Sen’in imza attigi basarilara dikkat çekerek, ülkemizin demokratiklesmesi ve haklarin kazanimi konusunda Memur-Sen’in üstüne düseni ‘Ortak Akil’ mitingleri, referandumdaki çalismalari ile yaptigini dile getirdi.

 

Toplantida, Memur-Sen’in, Grup Marmara Sigortacilik, SBN Sigorta ve Sekerbank isbirligi ile imzaladigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi hakkinda bilgi de verildi.

 

Sekerbank Bireysel Pazarlama Yöneticisi Ahmet Güney, Memur-Sen Ailem Fayda Programi’nin Memur-Sen üyeleri tarafindan daha fazla kullanilmasinin, üyeler lehine oldugunu belirterek, “Her bir Memur-Sen üyesine ulasmamiz, Sekerbank olarak her zaman bizim için mümkün olmayabilir. Bu projenin tanitiminda ve desteklenmesinde Memur-Sen Sube yöneticileri ve üyelerinin destegine ihtiyacimiz var” ifadelerini kullandi.

 

Memur-Sen’in, Grup Marmara ve SBN ile baslattigi bu uygulamanin Sekerbank’in da katilimi ile daha da büyüdügünü belirten Güney, risklerin teminat altina alinmasinin yani sira, üyenin 55 bin TL’ye varan rakamlarda teminat kazanacagina dikkat çekti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen