Haber
2012-12-17 06:34:10
Ya Bir Yolunu Bulacağız ya da Bir Yol Açacağız

Kilis Şubemizin genişletilmiş il divan toplantısı Genel Başkan Yardımcımız Murat Bilgin’in katılımıyla öğretmenevinde yapıldı.

Sendikal çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Genel Başkan Yardımcımız Murat Bilgin, eğitim camiasına yapılan ek ödeme zulmünü eninde sonunda sona erdireceklerini söyledi. Bilgin, ek ödeme konusuyla ilgili olarak, “Ya bir yolunu bulacağız ya da bir yol açacağız. Haklı olduğumuz mücadele noktalarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Konuşmasında, kamuda sürdürülen başörtüsü yasağına da değinen Bilgin, bu konuda kesin ve net bir sonuç alınıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

4+4+4 yeni sisteminin eksikliklerine rağmen desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bilgin, okullarda Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinin okutulmasının ve Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılmasının da ülke ve gençliğimiz adına olumlu gelişmeler olduğunu ve tüm bu süreçlerin gerçekleşmesinde Eğitim-Bir-Sen’in öncü bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 1982 model darbe dönemi kalıntısı öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe gidildiğini hatırlatan Bilgin, “Tek tip kıyafet dayatması ortadan kaldırılmıştır. Bu, takdir edilmesi gereken bir yaklaşımdır. Fakat öğrencileri inançları ile yönetmelik hükümleri arasında presleyen başörtüsü yasağı konusu, imam hatip lisesi ve ortaokullarda çözülürken, normal lise ve ortaokullarda sadece Kur’an-ı Kerim dersinde öğrencilerin başlarını örtmelerine müsaade edilmiştir. Bu yaklaşımın kabul edilecek bir tarafı yoktur” şeklinde konuştu.

En temel insan hakkı olan inanç hürriyetinin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Bilgin, “Milli Eğitim Bakanlığı, ‘tut elimi anlaşalım’ mantığı ile yaklaşamaz. İnsanlara zulmeden köhne anlayışın temsilcilerini memnun etmek adına, ürkütmemek adına yıllardır sürdürülen yasağı meşrulaştıran bakış açısını dayatamaz. Bunu kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Başörtüsüne Takanlarda Sorun Var

“Bu ülkede başörtüsü takanlarda değil, başörtüsüne takanlarda sorun var” diyen Bilgin, şöyle devam etti: “Kamuda ve hiçbir yerde kadınların örtüsü turnikelere sıkıştırılmamalıdır. Öğrencilere tek tip kıyafet uygulamasını kaldıran irade, çalışanların yetişkinler olduğunu hatırlamalı, kamuda üniforma dayatmalarına son vermeli, başörtüsü başta olmak üzere çalışanların giyim kuşamı ile uğraşma saplantısını sona erdirmelidir.”

Eğitim çalışanlarının sorunlarının etkisiz sendikalarca yıllarca çözülemediğini dile getiren Murat Bilgin, “Genel yetkili sendika olarak ilk toplu sözleşme masasına oturduğumuz 2012 yılı toplu sözleşmesinde elde ettiğimiz 18 kazanıma ilaveten, Kamu Personeli Danışma Kurulu’na havale edilenlerden çözüm takvimi netleşenlerle birlikte 25 konu birden çözülmüş olacaktır. 2012 yılı toplu sözleşme masasında miktarı tartışılan ek ödeme konusu son gece direkten dönmüştür. Sendika olarak ek ödemeyle ilgili mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Eğitim çalışanları adına çözüme kavuşturduğumuz 60’a yakın konuyu ‘Kazanımlar Kitabı’ olarak bastırdık ve çalışanların dikkatine sunduk. Promosyonlar, giyim yardımının nakden ödenmesi, 4/B sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, 4/C’lilerin çalışma sürelerinin 11 ay 28 güne çıkarılması, akademisyenlerin jüri üyeliklerine ilave ek ders ücreti ödenmesi, ikili eğitim yapan kurumların yöneticilerine ilave ek ders ödenmesi dahil her çalışanın sorununa çözüm ürettiğimiz onlarca kazanım sayabiliriz. Yardımcı hizmetlilerin, 4/C’lilerin, şoför kadrosunda çalışanların, memurların, şeflerin, öğretmenlerin, şube müdürlerinin, il eğitim denetmenlerinin, genel idare hizmetler sınıfı çalışanlarının, öğretim elemanlarının velhasıl bütün eğitim öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Şen: Suriyeli Mülteciler Konusunda Gösterdikleri Hassasiyet İçin Üyelerimize Teşekkür Ediyorum

Toplantının açılışında konuşan Kilis Şube Başkanımız Bekir Şen ise, il genelinde yaptıkları sendikal çalışmalardan bahsederek, gerek yerelde gerekse genelde yegâne etkili ve yetkili sendika olduklarını ifade etti. Şen, hem üyelerine hem de Genel Merkez yönetimine ilde ikamet eden Suriyeli mülteciler konusunda gösterdikleri hassasiyet için de ayrıca teşekkür etti.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen