Haber
2008-12-04 06:18:27
Yalan Rüzgâri

Sendikal tutumlarini yalan, iftira ve karalama üzerine bina etmekte beis görmeyen, sendikal üretim yapmak yerine ellerinde çamurla nerede sendikacilik destani yazan varsa onlara bulasan sendikanin tezvirati devam ediyor.

 

Daha önce yayinladiklari yalan içerikli metinlerden ötürü yargi karariyla tekzip yayinlamak zorunda kalan sendika, “Çamur at, tutmazsa, izi kalir” mantigiyla Memur-Sen Van Il Temsilciligi’nin TOKI isbirligiyle gerçeklestirdigi projeyi diline dolamis bulunuyor. Hem hizmetin ayrintilarini paylasmak hem de malum sendikanin yalanini yüzüne vurmak bakimindan Memur-Sen Van Il Temsilciligi’nin açiklamasini yayinliyoruz:

 

Türk Egitim-Sen adli sendikanin internet sayfasinda 03.12.2008 Çarsamba günü Van Memur-Sen Il Temsilciligi ile ilgili olarak gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ve tamamen masa basinda hazirlandigi anlasilan bir haber yer almistir. Haberde, “Ev yaptiracagiz vaadinde bulunanlar çalisanlarini yillardir oyalayarak sözlerini bu güne kadar yerine getirmemislerdir. Ortada halen bir tek insaat temeli bile olmadigi gibi, arsasi bile meçhuldür. Vaatler dogru çikmadigindan, beklemenin anlamsiz olduguna inanan ve kandirildigini düsünen magdurlar paralarinin geri iadesini istemisler, ‘Basvuru ve Satin Alma Taahhütnamesi’  gerekçe gösterilerek paralari iade edilmemistir” denilmektedir.

 

Bu iddia uydurmadir ve iftira mahsulüdür. Çünkü Memur-Sen Van Il Temsilciligi’nin talip oldugu 1058 konut, 16 derslikli ilkögretim okulu, cami ve ticaret merkezinden olusan TOKI projesinin insaat mahalli Kurubas köyü 1169 No’lu parseldir. Bütün ön hazirliklar ve konut taliplileri belirlendikten sonra ve ihale ilani yaklasik iki ay süreyle TOKI’nin ihale duyurulari sayfasinda askida durduktan sonra 15 Eylül 2008’de ihale edilmistir. Projenin ihalesi Pakt Ins. Tic. Ltd. Sti. adli firmada kalmistir. Ihale sonrasi islemlerin tamamlanmasindan sonra Ekim ayi içinde yer teslimi yapilmis ve insaat baslatilmistir. Insaatin halen devam ettigi TOKI’nin ana sayfasindaki uygulamalar linkinin altinda, ‘Baslatilan Projelere Ait Bilgi Tablosu’ basligi altindaki ‘Konut+Sosyal Donatilar’ bölümünün 169. sirasinda yer almaktadir. Ayrica insaat mahallinden 20 gün önce çekilen görüntülerin yer aldigi tek sayfalik bir duvar takvimi hazirlanarak üyelerimize dagitilmistir. Hal böyle olunca hiçbir üyemiz sendikamiza gelerek bankaya yatirdigi 3.000 YTL’sini istememistir. Zaten paralarini TOKI hesabina yatirdiklarinin farkinda olan üyelerimizin böyle bir talepte bulunmasi da mümkün degildir.

 

Türk Egitim-Sen’in uydurma haberinde yer alan bir diger iddiada ise, “Memur-Sen Van subesi ev yaptirma vaadiyle egitim çalisanlarimizin her birinden 3.000 YTL (üç bin YTL) para toplamistir. Söz konusu sendika ekte sunulan ‘Basvuru ve Satin Alma Taahhütnamesi’ adi altinda belge imzalatarak, çalisanlari adeta rehin almistir” denilmektedir.

 

Iddia tamamen asilsiz ve iftiradir. Çünkü konut talebinde bulunan üyelerimiz 3.000 YTL’yi Memur-Sen Van Il Temsilciligi’ne degil, TOKI’nin Ziraat Bankasi Van Subesi’ndeki hesabina yatirmislardir. Sendikamizin söz konusu parayla hiçbir iliskisi bulunmamaktadir. Ayrica “Basvuru ve Satin Alma Taahhütnamesi” adi altinda konut taliplileri tarafindan Ziraat Bankasi yetkilisinin huzurunda doldurulan belge, TOKI tarafindan hazirlanan ve konut satislarinda kullanilan matbu bir belgedir. Sendikamizin, adi geçen belgeyle hiçbir ilgisi mevcut degildir.

 

Türk Egitim-Sen’in uydurma haberinin bir diger bölümünde ise, “Bu sendika, ‘üyelerine TOKI’den ev yaptiracagi’ vaadiyle paralarini toplamistir. Hâlbuki Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi, 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu geregince sendika ayrimi yapamaz. Bu anlamda TOKI evleri her Türk vatandasina açiktir” denilmektedir.

TOKI konut satislarini münferit olarak gerçeklestirdigi gibi toptan satis yoluyla da gerçeklestirmektedir. Nitekim Vanimiz’da insa edilen Erdemkent konutlarinin büyük bir kismi Türk Silahli Kuvvetleri ve Emniyet Teskilati’na toptan satilmistir. Keza YYÜ Vakfi araciligiyla Organize Sanayi Bölgesi civarinda üniversitemiz çalisanlarina konut yapilmasi için çalismalar sürdürülmektedir. Aralarinda ILKSAN ve sendikalarin bulundugu pek çok kurum ve kurulus, TOKI tarafindan yapilan konutlardan toplu alim yapmak için müracaatta bulunmus ve bunlardan bir kismi satin alma islemlerini sonuçlandirmistir. Dar gelirli kamu görevlilerine katki sunacak bütün bu girisimleri Memur-Sen olarak bugüne kadar desteklemis bulunmaktayiz. Iddialarin aksine I. Etabin basariyla sonuçlanmasi üzerine üyelerimizin yogun talebiyle II. Etap Konut Projesi çalismalarimiz da hizla devam etmektedir. Memur-Sen’in kamu çalisanlarinin konumunu güçlendirmeye yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel hizmet kervani yol almaya devam edecektir.

 

Adi geçen sendikanin asli astari olmayan haberi, niyetlerini de açikça ortaya koymustur. Gerçeklerin bagimsiz yargi tarafindan ortaya konulmasi amaciyla Genel Merkezimiz tarafindan dava açilacaktir.

 

‘Yalancinin mumu yatsiya kadar yanmis’ ve ‘günesin balçikla sivanamayacagi’ bir kez daha görülmüstür. Yalan haber yapmaktan uslanmayan bu sendika, maalesef tekzipleri yagmur bereketi olarak algilayacak duruma düsmüstür.

Basina ve kamuoyuna saygiyla arz olunur. 04.12.2008

                                                                        

    Yrd. Doç. Dr. Davut OKÇU

       Memur-Sen Van Il Temsilcisi   

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen