Haber
2016-03-19 07:00:56
Yalçın: Çanakkale ruhu ile terörü bitireceğiz

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, terörün ana muhalefetin yerine geçmeye çalıştığını belirterek, “Bu ülkede terör ana muhalefetin yerine geçmeye çalışıyor. Çünkü ana muhalefet boşluğu ya da muhalefet partilerinin ürettiği boşluğu terör değerlendirmeye çalışıyor. Bu ülke bu açmazdan kurtulmalıdır. Bu ülkenin altına dinamit koyan küresel emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunan terör örgütleri ve destekçileri başarılı olamayacak” dedi.



Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 No’lu Şube tarafından düzenlenen “Çanakkale Geçilmez” programı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Programda konuşan Yalçın, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını millet ve şükranla andıklarını belirterek, “Anadan yardan serden geçen millet için kopan parmağı hissetmeyen fakat emperyal güçlerin bu ülkenin sınırlarını geçmemesi için kendisinden geçen ve cennetle taçlanan bütün şehitlerimize Rabbim rahmet etsin. 101. yılında hepsini minnet ve şükranla anıyoruz. Rabbim mekânlarını cennet etsin” ifadelerini kullandı.



Kurulan tuzakları bozan teşkilatız

Türkiye’ye karşı kurulan tuzakların her dönem karşında dimdik duran bir Memur-Sen olduğunu hatırlatan Yalçın, “Bir sendikadan çok öteyiz. Biz biliyoruz ki bu ülke korku tünelinde çıkmazsa ensesinde soluyan diz çöktürmeye çalışan parazitler milletin sırtında sökülüp atılmazsa bizim alacağımız kazanımların hiçbir anlamı yok. Ekonomik anlamda yapılacak iyileştirmelerin hiçbir anlamı yok. Çünkü hepsinin kaybedilmesinde bir düdük yeterlidir. Bu ülkede ekonominin bir süre toparlanamamasının ve her defasında bütün kazanımların sıfır noktasına dönmesinin arkasında yatan temel neden bu ülkede ham demokrasinin tam demokrasi olmayışı bu ülkede istikrarın bir türlü yakalanamayışı ve ensemizde her zaman tehdit savuranların hükümdarlığının devam etmesinden kaynaklanıyor. Onun için Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ailesi olarak biz konuda ülkenin önünün açılması için vesayetçilerin değil millet ve millet iradesinin yanında yer aldık. Kim ne zaman bir tuzak kurduysa biz onun karşısına dikildik. 17-25 Aralık’ta millete küresel aktörlerin kurduğu tuzağın farkına vararak bu küresel bir operasyondur, Türkiye’ye operasyon çekiliyor. Bunun anlamı budur diyerek biz direniş gösterdiğimizde bize tepki gösterenler daha sonra bize hakkı teslim ettiler. Gezi’de emek örgütleri sokağa indirilip onlar üzerinden toplum karıştırılmak istenilerek mahşeri cümbüşçüler alana çekilip Türkiye’de yeniden 28 Şubat yaşanmaya çalışıldığında Soros’un projesi diktatörlükten demokrasiye modülleri adım adım uygulandığında o sokak hareketi tetiklendiğinde ve küresel oyun ortaya konulduğunda biz karşı çıktık” şeklinde konuştu.




Çanakkale ruhu yeniden gerçekleşecek

Ülkenin altına dinamit koyan küresel emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunan terör örgütlerinin bu ülkede başarılı olamayacaklarını dile getiren Yalçın,  şu şekilde konuştu: “Bu ülkede Çanakkale ruhu gerçekleşecek. Etnik ayrışmalar bitecek. Yeniden kucaklaşmalar gerçekleşecek. Bu ülkenin altına dinamit koyan küresel emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunan terör örgütleri bu ülkede başarılı olamayacak. Bu ülke kendisinden beklenen kalkınmayı gerçekleştirerek mağdur ve mazlum coğrafyalarda yurtdışına çıktığımızda bizi gören gözyaşındaki ışıltıyla bizi kucaklayan bağrına basan ve ne zaman neredesiniz diyen insanların çağrısına cevap veren bir ülke haline gelecektir.”

Meclis dokunulmazlığı kaldırılmalı

Ülkenin altını oymaya çalışanların dokunulmazlığının olmaması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Mecliste dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki ortaya konan iradeye sonuna kadar destek veriyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç. Bu ülkenin altını oymaya çalışanların dokunulmazlığı olmasın. Bu ülkenin kaynaklarını cebine aşırmaya çalışanların dokunulmazlığı olmasın. Bu ülkede millete, vatana, insana, medeniyete, mazlum coğrafyalara, Türkiye düşmanlarına hizmet üretenlerin kürsüde sözünü söyleme fikrini açıklama hürriyeti dokunulmazlığı her zaman olsun” dedi.




Terör ana muhalefetin yerine geçmeye çalışıyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul Valiliğine giderek Taksim’i istediklerini vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu: “Bu ülkede terör ana muhalefetin yerine geçmeye çalışıyor. Çünkü ana muhalefet boşluğu ya da muhalefet partilerinin ürettiği boşluğu terör değerlendirmeye çalışıyor. Bu ülke bu açmazdan kurtulmalıdır. Siyaset bizim işimiz değil. Biz sendikayız. Ama siyasetin bıraktığı boşluklar ve ürettiği sorunlar bizi doğrudan etkiliyor. Emek ve Dayanışma Günü bu ülkede karışma gününe dönüşüyor. Çatışma gününe dönüşüyor. Taksim üzerinden üretilen gerginlikle ülkeye korku sarılıyor. Bütün millet tedirgin ediliyor. Ülkenin bütün kaynakları bir anlamda hırpalanmaya, heba edilmeye çalışılıyor. Memur-Sen olarak İstanbul Valiliğine başvurarak bu kez Taksim’i biz istiyoruz dedik. Adam gibi 1 Mayıs nasıl yapılır bunu da görsünler istedik.

Yeni destanlar yazmalıyız

Terörün bitirilmesiyle yeni destanların önünün açılacağını belirten Yalçın, gençlerin küresel rekabete göre kendilerini hazırlamaları gerektiğini söyledi. Yalçın,  “Türkiye, bilimde, ekonomide, kültürde, sanatta, edebiyatta, sporda kısacası her alanda 21. Yüzyılın destanlarını yazmalıdır. Zaman, teknolojik gelişimde, üretimde, istihdamda destanlar ortaya koyma zamanıdır. Yeni Aziz Sancar’lar olma, yetiştirme zamanıdır” diye konuştu.




Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Kara, “Zor zamanlardan, sıkıntılı dönemlerden geçerek bu günlere geldik. Ülkemizin birliğinde bütünlüğünde gözü olanlar, kardeşliğimizi bozmaya bizi mezhep, etnik köken ve bölgesel ayrımcılıkla birbirimizden ayırmaya çalıştılar. Biz, ülkemiz insanının bu oyunlara gelmesine müsaade etmedik” dedi.



Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Doç. Dr. Aykut Çanakçı, yaptığı konuşmada Çanakkale şehitlerini rahmetle andı. Çanakçı, ülkeye karşı yapılan saldırıların Çanakkale ruhuna sarılarak bertaraf edileceğini söyledi.




AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise, bugüne kadar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in ortaya koyduğu duruşla zor zamanların aşıldığını ifade ederek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kardeşliğimize sarılarak çıkacağız. Bu süreçte Memur-Sen’e yine önemli bir görev düşüyor. Sağduyunuzla bu zor süreçleri geride bırakacağız” şeklinde konuştu.  



Programın sonunda Genel Başkan Ali Yalçın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal’a plaket takdim etti. Program ‘Çanakkale Geçilmez’ konulu film ve tiyatro gösterisiyle sona erdi.



Yalçın ve beraberindeki heyet, ilk olarak Trabzon Büro Memur-Sen Başkanı Mustafa Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Heyet daha sonra, Vali Abdil Celil Öz’ü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'ı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ı ve KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Yusuf Şevki Hakyemez’i makamında ziyaret etti. Yalçın ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde vefat eden Yavuz Selim Vakfı kurucusu Ahmet Yaşar Hocaefendi için taziyede de bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen