Haber
2015-11-12 06:58:46
Yalçın, Çankaya Köşkü'ndeki toplantıya katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıda "İş Dünyası ve Çalışma Hayatı Temsilcileriyle" bir araya geldi. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı. Yalçın, "64. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programına Öneriler" başlıklı raporu Başbakan Davutoğlu'na sundu.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili seçimi sonucunda Türkiye'nin, "Yeniden Büyük Türkiye" ve "Adil Bir Dünya" ideali ve "siyasi istikrar"ın devamı noktasında önemli bir fırsat yakaladığını vurgulayan Yalçın, "Milletimizin, kaos riskine karşı iradesiyle oluşturduğu siyasi istikrarı, sinerjiye ve kalıcı bir toplumsal uzlaşmaya dönüştürebilirsek istikbalimizi daha kolay inşa edebiliriz" dedi.

Konuşmasına talepler ve öneriler ile devam eden Yalçın, istihdam, yeni anayasa, kamu görevlilerine grev ve siyaset hakkı, kılık kıyafet yasaklarının kaldırılması, sendikal örgütlenme hakkının genişletilmesi, taşeron uygulamasının sonlandırılması, yargı reformu, kamuda iş güvenceli istihdam, gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi, 4/C ve 4/B'lilerin kadroya geçirilmesi, fiili hizmet zammı, ek göstergeler, ek ödemelerin emekli maaşına yansıtılması ve disiplin cezalarının affı gibi talepleri sıraladı, çalışma hayatının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen