Haber
2015-08-06 07:56:31
Yalçın, Kanal A'da toplu sözleşme gündemini değerlendirdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kanal A “İşte Haber” programında 3. Dönem Toplu Sözleşme gündemini değerlendirdi.

 

Toplu sözleşme sürecinin kazanımlarla başladığını ifade eden Yalçın, “2005’ten sonra işe başlayan kamu görevlilerine bir derece verilmesi, eş durumu özründe 3 yıllık süre şartının esnetilmesi teklifimiz kazanıma dönüştü. 3. olarak da bu toplu sözleşme masasında hizmet kolu sözleşmesinin önemi artmış oldu” dedi.

 

2016 için 8+8, 2017 için 7+7

 

Memur-Sen’in tekliflerini canlı yayında anlatan Ali Yalçın, “2016 için 8+8, toplamda 16,64’e tekabül edecek bir yüzdelik zam teklifimiz var. 2016 için 150 TL taban aylık, refah payı olarak 2015’in büyüme oranından yüzde 50 yansıtılmasını istiyoruz, 2016’nın büyüme oranının 3’er aylık dilimler halinde ortaya çıkan rakamın çalışanların maaşına yansıtılmasını teklif ediyoruz. 2017 için, yüzde 7+7, 2017 yılsonu itibarıyla toplamda 14,49’a tekabül edebilecek bir oransal artış, 100 TL taban aylığa yansıtma talebimiz var. Enflasyon farkı, refah payı tekliflerimizi de masaya taşıdık” şeklinde konuştu.

 

Yetkili sendikaya üçte iki oranında dayanışma aidatı ödenmeli

 

“İşçi sözleşmesinde son derece önemli bir hak vardır, o da, işçilerin sendikal örgütlülüğünü özendiren, yetkili sendikaya bu konuda hakkını teslim eden, nimet-külfet dengesinde adalet terazisini sağlayan dayanışma aidatıdır” diyen Yalçın, “Yetkili sendika, bir hizmet kolunda, bir iş kolunda eğer anlaşma yapmışsa, orada kendi üyesi onu bedelsiz alır. Başka sendika varsa orada, yetkili olmayan başka sendika varsa, onlar yetkili sendikanın kasasına bir miktar aidat ödeyerek üyelerini faydalandırırlar. Memur-Sen olarak, hizmet kolundaki yetkili sendikaya üçte iki oranında dayanışma aidatı ödemesini özellikle istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Masada söz sahibi Memur-Sen’dir
 

Yalçın, masanın oturma düzenine ilişkin bir soruya ise, “Bu toplu sözleşme sürecinde yetkili sendikayla yetkisiz sendika arasındaki fark ortaya konmalıdır. Masanın oturma düzenine ilişkin bizim başlangıçtan beri itirazımız var, bu itirazda son derece haklıyız. Memur-Sen, 850 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonu. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı olarak ben masada bulunuyorum ve karşıda Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı var. Fakat yanımızda iki konfederasyon temsilcisi de bulunuyor. Bu son derece haksız bir durum, buna itiraz ediyoruz” şeklinde yanıt verdi. 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen