Haber
2015-05-07 07:54:57
Yalçın, 'Mangalı bırakıp birlikte kaçtılar'

TRT Haber'in konuğu olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu. İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısında bazı konfederasyonların provokasyon girişimleri hakkında Yalçın, "Bize sataşırken mangalda kül bırakmayanlar, sataşmalarına cevap verdiğimde mangalı bırakıp birlikte kaçtılar" diye konuştu.


?
Gerilim stratejisi


İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili toplantıda, bazı konfederasyonların meydana getirdiği provokasyonlara tepki gösteren Ali Yalçın, "Ülkemizde yaşanan bu alanla ilgili sorunları, bu sorunlar kaynaklı sonuçları ve çözüm önerilerini gündeme getirmesi gerekenler 1 Mayıs üzerinden gerginlik oluşturma stratejilerine devam ettiler" diye konuştu.  


"Seçim dönemindeyiz ve Türkiye’yi koalisyon zeminine taşımak isteyen siyasi partiler ve bunların çabaları var" diyen Yalçın, "Benzer bir koalisyon, sivil alanda, sendikal alanda da kurulmuş gibi gösteriyor. Bize sataşırken mangalda kül bırakmayanlar, sataşmalarına cevap verdiğimde mangalı bırakıp birlikte kaçtılar" dedi.



Yalçın taleplerimizi sıraladı


Ağustos ayında gerçekleştirecek 3. Dönem toplu sözleşme sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Yalçın, "Toplu sözleşme masası, “bütçe disiplini”  söylemiyle esaret altına alınmasın diyoruz Kamu işvereninin bütçe disiplini ile adil paylaşım arasındaki dengeyi gözeten tekliflerle masaya gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Yalçın taleplerimizi de canlı yayında sıraladı.


İşte o haber:

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen