Haber
2015-08-12 07:56:36
Yalçın: 'Masada provakasyona müsade etmeyiz'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ikinci tur toplantısında verilen arada basın açıklaması düzenledi.


Bu oturumda, ilk oturumda dile getirilen eş durumu özründe 3 yıl hizmet şartının esnetilerek 1 yıla düşürülmesi ve teklifin bütün kamu kurumlarında geçerli olmasını istediklerini belirten Yalçın, bunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik tarafından yapılan açıklamayla kazanıma dönüştüğünü söyledi. Yalçın, masanın KESK tarafından provoke edildiğini de ifade ederek, “Yasanın merhametiyle masaya oturanlar masayı provoke ediyor, bu kamu görevlilerinin tekliflerinin hayata geçirilmesini engelleme girişimidir” dedi.

 

Eş durumuna kalıcı çözüm hayata geçti

 

İkinci oturuma verilen arada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Birinci oturumda kamu görevlilerinin 3 yıl şartı nedeniyle yaşadıkları mağduriyete ilişkin teklifimiz Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama ve yer değiştirme kılavuzunda yayımlanarak kazanıma dönüşmüştür. Kamu İşveren Heyeti Başkanı Faruk Çelik de çalışmanın sadece Milli Eğitim Bakanlığı değil, tüm hizmet kollarında hayata geçtiğini ve bu anlamda bunun imzaya açıldığını, Çerçeve Yönetmelikte değişiklik yapılarak bütün kamu görevlilerinin bundan faydalanacağını ifade etti. Bu Toplu Sözleşme teklifi bugün itibarıyla kazanıma dönüşmüştür” şeklinde konuştu.

 



 

Cuma günü için ciddi bir teklif bekliyoruz

 

Kamu İşveren Heyetinden masaya teklif ile gelmeleri için açıklama yaptıklarını hatırlatan Yalçın, Kamu İşveren Heyeti’nin yapılan çağrıya cevap verdiklerini ve heyetin cuma günü bir teklifle toplantıya geleceklerini ifade etti.

 

Masanın tek muhatabı Memur-Sen’dir

 

Yalçın, KESK’in toplantıda yaptığı provokasyonla ilgi gelen soruya ise, “Biz kadın erkek ayrımı yapmıyoruz, bunun zaten ayrı ayrı dile getirilmesi bile bir ayrımcılıktır. KESK toplu sözleşme masasını provoke etmeye çalışmıştır. İlk toplantıda Bakan Faruk Çelik ‘burada herkes taleplerini dile getirebilir’ demişti, KESK’te bu söylemi suiistimal ederek masayı provoke etmeye çalışmıştır. Biz buna şiddetle karşı çıktık, bu yöntem doğru değil. Bu konuda yasa gereken sınırları çizmiştir” diye konuştu.

 

Masanın tek muhatabının 11 Hizmet Kolunda yetkili olan Memur-Sen Konfederasyonu olduğunu vurgulayan Yalçın, “Teklifler Memur-Sen’e ait tekliflerdir. O yüzden burada Kamu-Sen’in, KESK’in teklifi görüşülemez, onun için yetkili konfederasyonun tekliflerinin masada provoke edilmesini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.



 

 Provokasyonlar olmasın, süre verimli kullanılsın

 

“Zamanın verimli kullanılmasını engelleyen her hareket kamu çalışanlarının haklarının görüşülme ve kazanıma dönüşme sürecini provoke etmeye yöneliktir. Bu çalışanlara fayda sağlamaz” diyen Yalçın, “Kadınlara ilişkin tekliflere gelince Memur-Sen Kadınlar Komisyonu bu konuda iyi bir çalışma yaparak  masada görüşülecek teklifleri masaya taşımıştır. Masada bunlar görüşülürken, diğer konfederasyonların bu konuda yetkili kişileri tekliflerini ve tenkitlerini iletebilirler. Yasanın merhametiyle masaya oturanlar masayı provoke etmiştir. Bu yüzden çalışan taleplerinin hayata geçmesi için bu tür provokasyonların bir daha olmamasını istiyoruz. Son 10 günlük süreye girmiş bulunuyoruz. Bu yüzden zaman nitelikli kullanılmasını istiyoruz. Tekliflerimizin tek tek incelenmesini, irdelenmesini istiyoruz” dedi.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen