Haber
2015-10-10 07:57:56
Yalçın: Ortak akıl ve sağduyu ile hareket etmeliyiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak A Haber Canlı Yayınına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. Hadisenin hain bir provokasyon olduğunu vurgulayan Yalçın, “Ortak akıl ve sağduyu ile hareket etmeliyiz. Altını çizerek söylüyorum; ülkemize, milletimize ve birliğimize yönelen canice saldırıları bir kez daha kınıyor, geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütlerini lanetliyor, hain terör saldırısının faillerinin, azmettiricilerinin bir an önce tespit edilerek, haklarında gerekenin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Amaçları kaos çıkartmak

Suruç'ta ve Diyarbakır mitinginde meydana gelen terör saldırıları ile Ankara’da meydana gelen patlamaların bir birinden farkı olmadığını vurgulayan Yalçın, amacın kaos meydana getirerek birlik ve beraberliği bozmak olduğunun altını çizdi.

Yalçın şunları söyledi: “Bugün küresel bir senaryoyla karşı karşıyayız. Bu senaryoda rol alan aktörleri iyi tanıyor ve uyarıyoruz: Bugün suçlama değil, sorumluluk alma vaktidir. Bugün yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir.

Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha oyunları boşa çıkarabilmeliyiz. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir.”

Hedefleri tüm insanlık

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Altını çizerek söylüyorum; ülkemize, milletimize ve birliğimize yönelen canice saldırıları bir kez daha kınıyor, geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütlerini lanetliyor, hain terör saldırısının faillerinin, azmettiricilerinin bir an önce tespit edilerek, haklarında gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise  insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen