Haber
2015-08-15 07:56:39
Yalçın, TRT Haber'de toplu sözleşme sürecini değerlendirdi

TRT Haber canlı yayınına konuk olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşme Süreci hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Kamu İşveren Heyetinin yaptığı zam teklifi üzerine Memur-Sen Yönetiminin tepki göstererek, salonu terk etmesine açıklık getiren Yalçın,  “Teklif geldiğinde, ‘Bizim için bu toplantı bitmiştir’ diyerek tepkimizi ortaya koyduk ve hep beraber ayağa kalktık. Kamu İşveren Heyeti, teklifini revize ederek masaya gelmelidir. Eğer uzlaşma olmazsa B ve C planlarımız hazır” diye konuştu.

 

 

Hükümetten adil paylaşım paketi bekliyoruz

 

“Hükümetten ‘Adil Paylaşım’ paketi açıklamasını istiyoruz” diyen Yalçın, “11 hizmet kolunda yetkili Konfederasyon olarak masadayız. Masaya sunduğumuz teklifler sadece üyelerimizin değil, kamu görevlilerinin tamamının talebidir. Hükümet bugüne kadar birçok kesimle ilgili teşvik paketleri açıkladı. İş adamlarına, girişimcilere ve tarıma teşvik paketleri verildi. Bu Toplu Sözleşme masasını, hükümet için sosyal teşvik paketi açıklama zemini olarak görüyoruz. Onun için hükümet, ‘Adil Paylaşım’ paketini burada hayata geçirmeli, sosyal adalette kamu görevlileri de payını alabilmelidir” diye konuştu.

 

Yalçın, programda Memur-Sen’in masaya taşıdığı teklifleri de açıkladı.

 

İşte O Program:

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen