Haber
2015-08-17 07:56:41
Yalçın'dan İkinci Rest

Aynı teklifle masaya gelen Kamu işveren Heyetine tepki gösteren Ali Yalçın, teklif edilmeye değer görmediklerini söyleyen Yalçın “ortada değerlendirilecek bir teklif görmüyorum.” şeklinde tepki gösterdi.



 

Toplu Sözleşme görüşmelerinde 5. Oturum gerçekleşti. 5 Milyonu aşkın memurun gözünü diktiği masadan memura aynı teklifle gelen Faruk Çelik’in açıklamasına tepki gösteren Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı Ali Yalçın, “Bu teklifi konuşulmaya ve müzakere edilmeye değer bulmadığımızı ve bu teklifin kamu işveren heyetinin kendi içinde değerlendirmesi lazım. Siz ve Devlet personel Başkanımız teklifin nihai olmadığını söylemiştiniz. Dolayısıyla bizim ne istediğimiz belli. Biz 4+4 ve 3+3’ü müzakere etmek isteyenler varsa buyursunlar. Bu masada müzakere edilecek bir şey bulmuyorum. Eğer b u teklifi müzakere edecekler varsa buyursunlar müzakere etsinler.” dedi.



 

Kamu-Sen ve KESK’in mevcut teklif üzerinde değerlendirme yapmalarının tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakan Faruk Çelik’i de eleştirdi. Yalçın, “Bakanın bugün yaptığı teklifi müzakere edilmez görüp masayı terk ettiğimiz zaman masaya çakılı kalanların yaralarını pansumana yönelik bir hamledir. Kaldı ki dün biz ayağa kalkıp teklife tepki gösterdiğimizde sessiz kalıp masaya yapışanların bugünkü tavrı da oldukça manidardır. Biz netiz. Bu teklif üzerine görüş bildirmeyeceğiz. Yeni bir teklifle masaya gelinmesini ısrarla talep ediyoruz. Ben Kamu görevlileri sendikaları heyet başkanı olarak masadayım. Ben tepki gösterdiğim vakit KESK ve Kamu-Sen de destek vermeliydi. Bu tavırları ile kamu görevlilerinin elini zayıflatıyorlar” dedi.



 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen