Haber
2013-01-31 06:36:10
Yalova ve İstanbul’da Üniversite Çalışanı Üyelerimizle Biraraya Geldik

Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı, Yalova Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi çalışanı üyelerimizle buluştu.

Yalova Üniversitesi’nde çalışan üyelerimizle gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda personel katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı, sendikacılığın bir güç olduğunu, insanların tek başına yapamadığı işleri örgütlü mücadele yöntemiyle daha iyi yapabileceğini belirterek, geçmişte üniversitelerde yaşanan olumsuzlukların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Yağcı, toplu sözleşme sürecinde unutulan eğitim çalışanlarının haklarının, bu yıl yapılacak toplu sözleşmenin en önemli maddesi olacağını kaydetti. Yeni YÖK Kanunu’nun hazırlanmasında ilgililere gerekli uyarıları yaptıklarını dile getiren Yağcı, çalışanların aleyhine bir yasanın çıkmaması için konunun takipçisi olduklarını ifade etti.

Toplantının açılışında konuşan Yalova Şube Başkanımız Zekeriya Yayla, Eğitim-Bir-Sen’in yalnız bir sendika değil, aynı zamanda ülkemizin birlik ve beraberliğinin tesisinde önemli rol oynayan bir sivil toplum örgütü olduğunu kaydederek, halkın ve hakkın mücadelesini veren bir sendikal anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Yayla, özlük ve özgürlük konularını çok önemsediklerini sözlerine ekledi.

Üniversite Temsilcimiz Rasim Çetik ise, Yalova Üniversitesi’ndeki gayretli çalışmalarıyla personelin teveccühünü kazanarak önemli bir sayıya ulaştıklarını dile getirerek, “Daha fazla sayıda öğretim üyemizin aramıza katılmasını ve ufuk açıcı fikirleriyle sendikamıza güç katmalarını bekliyorum” dedi.

Çetik, üniversite personeli için önemli bir sorun olan görevde yükselme sınavının da en kısa sürede yapılması için Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile görüştüklerini ve sınavın en kısa sürede yapılmasını beklediklerini söyledi. Toplantı, ‘Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza” kampanyasının tanıtımıyla sona erdi.

Daha İyi Bir YÖK Kanunu İçin Çaba Gösteriyoruz

Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı, Üniversite Temsilciliğimizin İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) görev yapan üyelerimize yönelik düzenlediği toplantıya da katıldı.

İstanbul 6 No’lu Şube Başkanımız İdris Şekerci, Şube Başkan yardımcılarından Tekin Şenel ve Müjdat Kalkan’ın da katıldığı programda konuşan Teyfik Yağcı, örgütlü olmanın gerekliliğine vurgu yaparak, bugün gelinen demokratik seviyenin, teneffüs edilen iyimser havanın; örgütlü olmanın, sivil iradenin güçlenmesinin, Eğitim-Bir-Sen’in samimi ve gayretli çabalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

Yağcı, üniversitelerde mevzuattan kaynaklanan sıkıntılara da dikkat çekerek, yeni YÖK Kanunu’nun en az hata ve eksiklikle çıkması için görüşmelerde bulunduklarını, kanunun bütün üniversite çalışanlarını memnun edecek şekilde çıkmasını ümit ettiğini kaydetti.

Üyelerimizden gelen soruları da cevaplayan Yağcı, yeni üyelere sendikamızın rozetini takarak, kendilerini tebrik etti.

Programda İTÜ Temsilcimiz Abdullah Dağtekin ve Şube Başkanımız İdris Şekerci de birer konuşma yaparak, yaptıkları çalışmalara ve üniversite personeline yönelik sağladığımız kazanımlara değindiler.

 

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Ziyaret Edildi

Daha sonra Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçen Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’i ziyaret etti. Şube Müdürü Kenan Keskin’in de bulunduğu ziyarette, eğitim ile ilgili konular konuşulurken, özellikle gündemde olan okul dönüşümleri konusunda dikkatli ve titiz bir çalışmanın yapılması, çalışanların ve öğrencilerin mağdur edilmeyeceği şekilde dönüşümlerin sağlanması gerektiği hususunda fikir alışverişinde bulunuldu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen