Haber
2011-01-03 06:22:14
Yamali Bohçaya Dönen Anayasa Degismelidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, yamali bohçaya dönen Anayasa’nin tamamen degismesi gerektigini, bu hususta üzerlerine düseni yapmaya hazir olduklarini söyledi.

 

Adana Subemizin Hekimevi’nde düzenledigi “Egitim-Bir-Sen Adana Bulusmasi” progra- minda konusan Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin demokratiklesmesinin önündeki engelleri kaldiracak yeni bir Anayasa için üzerlerine düseni yapmaya hazir olduklarini ifade ederek, Yamali bohça halini alan Anayasa, tam demokratiklesme yolunda istenileni verememektedir. Bunu gerçeklestirmenin yolu ise, devletin milletinden milletin devletine geçisi saglayacak, temeline insani alan, demokrasinin tüm kurum ve kurallarinin tezahür ettigi bir Anayasa hazirlamaktir. Milletimiz, 12 Eylül referandumunda siyasilere bu görevi vermistir. Referandumda bu kadar yüksek oy çikmasi, ‘iktidar kim olursa olsun, yeni anayasayi hazirlasin’ seklinde yorumlanmalidir” dedi.

 

Darbe ürünü kurumlarin 12 Eylül referandumundan sonra önemli oranda demokratiklestirildigini ama bunun yeterli olmadigini kaydeden Gündogdu, söyle konustu: “2011 yilinin, yarim kalmis demokratiklesme hamlesinin tamamlandigi, kamu çalisanlarinin elde ettikleri toplu sözlesme hakkinin grev hakkiyla taçlandigi, temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmedigi, sendikalilasmanin önündeki engellerin kaldirildigi bir yil olmasini ümit ediyorum. Kamu çalisanlarimiza, milletimize ve insanliga sevgi, baris, saglik ve hosgörünün egemen oldugu bir yil olmasini diliyorum.”

 

Gündogdu, sendikal anlayislarinin dar kaliplarla tanimlanamayacagini belirterek, “Sendikacilik anlayisimizi, ‘özelde üyelerimizin özlük haklari genelde ülkemizin ve insanligin gelecegi’ diye formüllestirdik ve yolculugumuzu baslattik. Memur-Sen’in sendikal anlayisi dar kaliplarla tanimlanamaz. Kendimizi tek cümleyle tanimlarken, ‘Çerçevesini devletin çizdigi sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi çizilen sendikaciliga da hayir diyoruz’ diye yola çiktik. Memur-Sen’in ve Egitim Bir-Sen’in en önemli görevi, vesayeti desifre etmektir” seklinde konustu.

 

2010 yilinda tarihi gelismelerin yasandigina dikkat çeken Gündogdu, “Gerek kamu çalisanlari gerek Türkiye gerekse de dis gelismeler açisindan tarihe yön verecek olaylar yasandi. Kamu çalisanlarinin, toplu sözlesme hakki temellerinin 2009 yilinda atilmis olmasina ragmen Memur-Sen’in büyük mücadelesi sonucu 12 Eylül’de yapilan referandum sonrasi elde edildi” diye konustu.

 

Adana Sube Baskanimiz Mehmet Sezer ise, sendikaciliga degisim ruhunu ve heyecanini getirdiklerini söyledi. Sezer, “Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen kurucu genel baskani rahmetli Mehmet Akif Inan’in hayali olan demokrasi, Egitim-Bir-Sen Adana Subesi’nin 2. Olagan Genel Kurulu’nda hakim oldu. Kongremizde demokrasi söleni yasandi” ifadelerini kullandi.

 

Egitim-Bir-Sen’in bayragini daha da yükseklere tasimak için yola çiktiklarini vurgulayan Sezer, sendikaya emegi geçen herkese tesekkür etti. 1992’de kurulun Egitim-Bir-Sen’in saha kalktigini dile getiren Sezer, birlik ve beraberlik içinde çalisacaklarini sözlerine ekledi. Konusmalarin ardindan sendikaya emegi geçenlere plaket takdim edildi.

 

Toplantiya, Il Milli Egitim Müdürü Abdulgafur Büyükfirat, Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Il Milli Egitim Sube müdürleri, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Memur-Sen’e bagli sendikalarin baskanlari, okul müdürleri, Ilçe temsilcilerimiz, çok sayida Isyeri Temsilcimiz ve üyelerimiz katildi.

 

 

Osmaniye’de Istisare Toplantisi Yapildi, Ziyaretler Gerçeklestirildi 

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Adana’dan Osmaniye’ye geçerek, çesitli faaliyetlerde bulundu.

 

Osmaniye ziyareti kapsaminda Memur-Sen ve bagli sendikalarin il yöneticileri ile birlikte kahvaltili istisare toplantisinda bir araya gelen Gündogdu, katilimcilara, 2010 yilinda elde ettikleri sendikal kazanimlarla ilgili bilgi verdi. Son toplu görüsmede 9 yilin en iyi mutabakatina imza attiklarini ifade eden Gündogdu, Anayasa Degisikligi Paketi’nin kabul edilmesiyle birlikte toplu sözlesme hakkinin ikincil mevzuatinin yürürlüge girmesi ve 2011 yilinda toplu sözlesme masasinda çalisanlarin haklarinin aranabilmesi için tam yetkinin önemine dikkat çekti.

 

Gündogdu, toplu görüsmelerde çalisanlar için yüzde 4+4 maas zammi, 80 TL ek ödeme, 20+20 TL aile yardimi, sendikalilara 3 ayda bir 45 TL toplu görüsme primi, sözlesmeli personele ilk defa aile yardimi gibi mali kazanimlarin elde edildigini söyledi.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen olarak, 12 Eylül’de yapilan referandumda demokrasi adina ‘evet’ çikmasi için mücadele verdiklerini, toplu sözlesme hakkinin yer almasini sagladigimiz anayasa degisiklik paketinin onaylanmasinda Osmaniye’nin yüzde 54 oraninda katki sagladigini, bu özgürlük mücadelesinde katki saglayan herkese tesekkür ettigini kaydeden Gündogdu, bu kapsamda Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in Osmaniye’deki durusunun çok anlamli oldugunu vurguladi.

 

Ahmet Gündogdu, Osmaniye temaslari kapsaminda Memur-Sen Il Temsilcisi Mücahit Çelik, Sube Baskanimiz Erdogan Asarkaya, Sube Yönetim Kurulu üyeleri M. Nazif Ercemal, Mahmut Kahraman, Vedat Güngör ve Saglik-Sen Il Baskani Muhittin Çenet ile birlikte Vali Celalettin Cerrah’i ziyaret etti.

 

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Cerrah, Osmaniye’nin yeni bir il olmasi hasebiyle birçok sikintisinin oldugunu, bu sikintilarin giderilmeye çalisildigini ve bu kapsamda yapilacak çalismalarda Memur-Sen’in yapacagi katkilardan memnun olacagini belirtti.

 

Ahmet Gündogdu, Osmaniye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen ve bagli sendikalarin idare ile etkilesimli çalismalarinin Osmaniye’ye ciddi katki saglayacagini ifade etti.

 

Gündogdu, daha sonra Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyük- alaca’yi makaminda ziyaret etti. Üniversite ve sendikalarin isbirligi içerisinde ortak çalismalara imza atmalarinin önemi üzerinde durulan ziyarette, Rektör Büyükalaca, Korkut Ata Üniver- sitesi ile ilgili bilgi verdi.

 

12 Eylül’de yapilan referandumun Türkiye’nin özgürlesmesinde milat kabul edildigini ancak bunun yeterli olmadigini, tam demokrasi ve özgürlük için anayasa degisikliginin kapsamli bir sekilde yapilmasinin önemine deginen Gündogdu, tam demokratiklesmenin önünü açacak her türlü girisime katki sagla- yacaklarini dile getirdi.

 

Il Milli Egitim Müdürü Ali Said Çaliskan ve Il Saglik Müdürü Mehmet Cingöz’ü de ziyaret eden Gündogdu, daha sonra, Memur-Sen’e bagli sendikalarin Osmaniye yöneticileriyle bir degerlendirme toplantisi yapti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen