Haber
2015-11-23 06:59:04
Yanlışlık yapanları tasfiye ederken masumu mağdur etmemeliyiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, yanlışlık yapanları tasfiye ederken yeni mağdurlar oluşturmaktan kaçınmak gerektiğini belirterek, “Suç işleyenler var. Çok özel ortamlarda devletin geleceğine kasteden hainlerin neler yaptıklarına birçok boyutuyla, ayrıntısıyla şahit olduk. Hainlere ihtiyaç duyulduğunda dış güçler maşalar bulurlar. Ama unutmayalım ki hainler eninde sonunda cezasını çeker ve cezalandırılmalıdır. Ama şunu belirtmiş olayım, biz haini cezalandırıyoruz diye masumu, mazlumu aynı kazan içerisinde mağdur etmemeliyiz” dedi.

Yozgat Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Latif Selvi, sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışmaya açılmasına tepki gösteren Selvi, “İş güvencemizi kimse ile tartışmayız. Çalışma hayatının parametreleri şekillenmiş, yıllar içerisinde işçilerin de, memurların da çalışma gelenekleri çerçevesi oluşmuş. Bunu tekrar müzakere konusu yapmaya çalışmak son derece yanlıştır. Bununla mücadeleyi sonuna kadar sürdürürüz. Birileri, ‘memurun güvencesi olunca suç işleyen bazı odaklar maalesef görevde kalmaya devam etmekte, devletimize, milletimize tuzak kurma eğilimini sürdürmektedir’ diyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Suç işleyenin cezalandırılması için yeterli kanun, mevzuat, ceza hukuku var. Suç işleyenler var. Suç işleyenler cezalandırılmalıdır ama unutmayalım ki, bunun cezalandırma yöntemi bütün memurları cezalandırmadan geçmez. Onun için de iş güvencemizi kimseyle tartışmaya açmayız. Tepkimiz, şu anda ifade ettiğimizden çok daha sert olur” şeklinde konuştu.

Memur için tuzaklarla dolu değişiklikler reform olarak sunulamaz

Her yeninin eskiyeceğini kaydeden Selvi, şöyle devam etti: “Kanun Allah’ın emri değil. İnsanların kendi eliyle gerçekleştirmiş olduğu ve eskimeye mahkûm olan şeylerdir, yenilenebilir. Bunun için de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda düzenlemeler yapılabilir ama bu düzenlemeler memurların güvencesini elinden alabilmek için tuzaklarla doldurulup reform olarak sunulması şeklinde asla olamaz. Bunun da net olarak bilinmesi lazım. Ciddi bir dayatmayla karşılaşırsak, hepimiz seferber oluruz, olmalıyız.”

“Yanlışlık yapanları tasfiye etmenin yolu başka mağdurlar oluşturmaktan geçmez” diyen Selvi, “Suç işleyenler var. Türkiye’nin birçok mahrem görüşmesini, İngiliz istihbaratından, Amerika istihbaratından birileriyle çok özel ortamlarda paylaşan bu insanların bir gün dahi kamu kurumlarında kalması zarardır. Hainlere ihtiyaç duyulduğunda dış güçler maşalar bulur ama unutmayalım ki, hainler eninde sonunda cezasını çeker ve cezalandırılmalıdır. Ama şunu belirtmiş olayım, biz haini cezalandırıyoruz diye masumu, mazlumu aynı kazan içerisinde mağdur edemeyiz, etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Şerefli: Yetkimizi hep birlikte kalıcı hale getirdik

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli ise, açılışta yaptığı konuşmada, yeniden yapılandıklarını, yaptıkları çalışmalarda 2014 yılında üye sayılarını 2 bin 850’ye çıkardıklarını söyleyerek, “Yetkimizle birlikte alanlarda etkimiz de arttı. Hiçbir zaman alanı bırakmadık, her zaman üyelerimizin yanında olduk. 2015 Mayıs ayında sayımızı 3 bin 200’e çıkartarak en yıkın sendikaya bin 200 farkla yetkiyi hep birlikte kalıcı hale getirdik” dedi.

Konuşmaların ardından, eski başkanlara yaptıkları çalışmalardan dolayı plaket verildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen