Haber
2024-06-06 18:49:47
Yapacağımız çok iş, çözeceğimiz çok sorun, elde edeceğimiz çok kazanım var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, Gaziantep Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı, GAP Görme Engelliler Ortaokulu’na ve Vedat Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunarak, eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi. 


Sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Mesut Öner, verdikleri sendikal mücadeleyle birçok alanda önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. 

 


Kurum idari kurulundan toplu sözleşmeye, davalardan eylemlere her zeminde üyelerine, eğitim çalışanlarına kazandırmanın peşinde olduklarını ifade eden Öner, “Sorunları alt alta sıralamakla yetinmedik, biz bir bir sorunları çözdük. Toplu sözleşme hakkını alan, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesini, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını sağladık” dedi. 

 


Yakın tarihinde birçok ara rejim uygulamasına muhatap olan bir ülkenin sendikası, sivil toplum kuruluşu olarak, vesayet araçlarına, vesayetin deşifre edilmesine ve vesayetin sona erdirilmesine ilişkin de kayda değer bir donanıma sahip olduklarını kaydeden Öner, bu kapsamda, vesayet ikliminin sona ermesi, gelir dağılımında adaletin tesisi, bütçe kaynaklarının adil dağılımı gibi konularda toplumun beklentilerini dile getirdiklerini ifade etti. 

 


Gelir dağılımında adalet referansının yer almadığı, zengin ve fakir arasındaki uçurumun giderek derinleştiği, tüketim olgusunun kutsallaştırıldığı, paranın sembolik gücünün her alanda kendini hissettirdiği, her türlü şiddetin olağan hâle geldiği bir dönemin yaşandığını belirten Öner, “Daha yapacağımız çok iş, çözmemiz gereken birçok sorun, elde edeceğimiz çok kazanım var. Yılmadan, yorulmadan çalışmaya, zorlukların üstesinde gelmeye, çözüm üretmeye, kazanım elde etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 


Kayıpların telafi edilmesi, eksikliklerin giderilmesi, birinci dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi gibi çalışma hayatında çalışma barışını sağlayacak konuların çözüme kavuşturulmasının elzem olduğunun altını çizen Öner, “Ülke olarak hedefimize, emeğin hakkının teslim edildiği, gelir dağılımında adaletin sağlandığı, vergide hakkaniyetin hayata geçtiği bir zeminde çok daha hızlı ulaşacağız. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi kazanımızın kayıplarıyla birlikte geri verilmesi, servis hizmetine dokunulmaması, emekli aylıklarında hak kayıplarının giderilmesi ve adil bir seviyeye yükseltilmesi, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkının hayata geçirilmesi için mücadelemizde kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen