Haber
2008-09-04 06:49:05
Yargi Magduru Ögretmenler Bakanligin Uygulama Magduru Olmasin!

2005’te Anadolu liselerine atanan ögretmenlerin mahkeme karari sonucu magdur olmalari üzerine Bakanlik, Haziran 2008’de Fen liseleri, Sosyal Bilimler liseleri, Spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri ögretmenlerinin seçimi ve atamalari için sinav yapmisti.

 

Sinavi kazanan ögretmenlerin atamalarini yaz boyunca yapmayan Bakanligin, okullarin açilmasina kisa bir süre kala basvurulari almaya baslamasi bazi sikintilari beraberinde getirmistir. Dört gün basvuru süresi taninan ögretmenler sistemden kaynaklanan sorunlardan dolayi iki gün boyunca basvuruda bulunamamis, ancak sistem açilinca bu defa ögretmenler baska sorunlarla karsilasmistir.

Bakanlik yetkilileri ile yaptigimiz görüsmeler neticesinde bu sorunlarin bir kismi giderilirken, kamuoyunda 2005-73 Genelgesi magduru olarak bilinen Anadolu liseleri kadrosundaki egitimcilerin sorunu ise hala çözülememistir.

 

Bakanligin açmis oldugu sinava girip kazanan ögretmenler, çalistiklari okullarindaki kadrolarina müracaat etmek istemelerine ragmen ILSIS’ten açik gösterilmedigi için basvuramamaktadirlar. Dolayisiyla bu ögretmenlerimiz, bulunduklari egitim kurumundan ve konumundan baska bir yere gitmek durumunda kalacaklardir.

 

Böylece söz konusu ögretmenler hem yargi magduru hem de Bakanligin uygulama magduru olacaklardir.

 

Magduriyetin giderilmesi için bu ögretmenlerin çalistiklari egitim kurumlarindaki kadrolarinin açilmasi ve basvurularinin saglanmasi, bunun yapilabilmesi için de basvuru süresinin uzatilmasi gerekmektedir.

 

  Talep Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen