Haber
2008-08-23 06:49:03
Yargidan Dönmeyecek Bir Yönetmelik Hazirlanacak

Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçin, Yönetici Atama konusunda yargidan dönmeyecek bir Yönetici Atama Yönetmeligi hazirlamak için çalisma baslattiklarini ifade ederek, “Yargi kararlarini göz önünde bulundurarak, bir çalisma yapiyoruz. Bu konuda taraflarin da görüslerini alacagiz” dedi.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürlügü görevine getirilen Necmettin Yalçin’i ziyaret etti.

 

Yeni görevinin hayirli olmasi dileginde bulunan Gündogdu, “Sizden, liyakattan taviz vermemenizi istiyoruz” seklinde konustu.

 

‘Sinav Esasli Bir Yönetmelik Hazirlanmali’

Kaliteli bir sendikacilik yapmayi önemsediklerini dile getiren Gündogdu, “Bunu yaparken, Türkiye’nin sivillesmesini ve demokratiklesmesini de istiyoruz” ifadelerini kullandi.

 

Yönetici Atama Yönetmeligi’ne de deginen Gündogdu, sinav esasli ve ehliyet, liyakat, adalet ilkelerine dayali bir yönetmelik yapilmasi gerektigini vurguladi.

 

Necmettin Yalçin ise, egitim camiasina yabanci olmadigini belirterek, “10 yillik bir Milli Egitim deneyimim var. Ondan önce de Van 100. Yil Üniversitesi’nde bir süre görev yaptim,  ardindan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Genel Sekreterligi görevini yürüttüm. Dolayisiyla camiaya yabanci degilim” diye konustu.

 

‘Liyakata Önem Veren Biriyim’ 

“Bu görevin agirligini ve sorumlulugunu bilen biriyim” diyen Yalçin, politik davranan biri olmadigini, kendisi için liyakatin önemli oldugunu kaydetti. Ziyarette gündeme gelen Yönetici Atama Yönetmeligi hakkinda bilgi de veren Yalçin, yargidan dönmeyecek sekilde bir yönetmelik hazirlamak için çalismalara basladiklarini, bu çerçevede Danistay’in kararlarini da inceleyeceklerini anlatti. Yalçin, yönetmeligi hazirlarken, taraflarin da görüslerine basvuracaklarini ifade etti.

Ziyarette, özür durumu atamalarindan dolayi yasanan magduriyetler de konusuldu. Heyetimiz, bu konudaki magduriyetlerin bir an önce giderilmesini istedi.

 

Yayinlarimizdan Olusan bir Kitap Seti Hediye Ettik

Daha sonra Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Necmettin Yalçin’a, Geleneksel hale getirdigimiz Ögretmen Hatiralari yarismalarinda birinci olan eserlerin yer aldigi ‘Mum Isiginda Son Mahni’, ‘Yüregimdeki Resimler’, ‘Yola Düsenler’ isimli kitaplardan olusan bir set ile yine sendikamiz yayinlarindan olan Türk Egitim Sisteminde Yeni Paradigma Arayislari, Ögretmen Sorunlari Arastirmasi, Hizmetli ve Memur Sorunlari Arastirmasi ve Egitime Bakis Dergisi’ni hediye etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen