Haber
2012-05-21 07:30:53
Yarim Puanlik Artisi Ciddi Bulmuyor, Yeni Teklif Bekliyoruz

 Toplu sözlesme görüsmelerinin 8. ve son oturumunun bugünkü görüsmesinde, Kamu Isveren Heyeti, 2012 yili için teklifini yüzde 3,5+3,5 olarak revize ederken, 2013 yili teklifinde herhangi bir degisiklik yapmadi.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, hükümetin 2012 yili için yüzdelik 3+3’lük zam teklifini yarim puan artirmasini kabul etmelerinin mümkün olmadigini söyledi. Gündogdu, teklifin yapildigi gün, bunu yok hükmünde kabul ettiklerini hatirlatarak, bu artisin da ayni sekilde yok hükmünde oldugunu vurguladi.

Ahmet Gündogdu, zam oranindaki son rakami yetersiz bulduklarini ifade ederek, bekledikleri teklifin bir türlü masaya gelmedigini kaydetti. Son zam oraninin kendilerini üzdügünü belirten Gündogdu, “Hükümetin son zam oraninin kabul edilir bir tarafi yok. Bu teklifinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde uzlasmaya götüren teklifler degildir” dedi.

Kamu Isveren Heyeti’nin, en az Maliye Bakanligi’nin yeniden degerleme oranlarina yaptigi yillik yüzde 10,26’lik artis oraniyla masaya gelmesini beklediklerini söyleyen Gündogdu, “Bu rakam, hükümetin pazarlik yapmaya niyeti oldugunun göstergesi olurdu. Büyümeden pay verilmiyor, hükümetin kendi yaptigi zam oranlarinin altinda komik zamlar öneriliyor. Bunlari kabul etmemiz mümkün degildir. Hükümet ve Kamu Isveren Heyeti, bütçe dengesini esas alan hesap makinesini birakip, insan onuruna yakisir bir maasi hesaplayacak hesap makinesine geçmelidir” seklinde konustu.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’in, enflasyon oranini dikkate alarak teklifte bulunduklarini söylemesi üzerine Gündogdu, “Geçen yil da böyle bir oran vardi ancak bu tutmadi ve memur enflasyon farki aldi. Bu yil da bu oraniniz tutmayacaktir” cevabini verdi.

Görüsmelere verilen aradan sonra bir açiklama yapan Gündogdu, sendikalarin toplu sözlesme görüsmeleri boyunca iyi niyetli bir yaklasim sergiledigini, buna ragmen hükümetin ayni tutumu göstermedigini dile getirdi. Son zam orani 3,5+3,5’in üzerinde müzakere edilebilecek bir miktar olmadigini söyleyen Gündogdu, bunun yani sira genel toplu sözlesme konularina iliskin birçok konuyla ilgili taleplerin dikkate alinmadigini ifade etti. Hizmet kollarina iliskin taleplerin de yeteri kadar dikkate alinmadigini belirten Gündogdu, toplu sözlesme görüsmelerinin son saatine kadar kararliliklarini koruyacaklarini vurgulayarak, söz konusu süreye kadar hükümetin yeni bir teklifle masaya gelmesini beklediklerini kaydetti.

Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi: “Kamu Isveren Heyeti Baskani’na, aradan sonra, müzakere edilmeye deger bir teklifle gelmesi çagrisinda bulunuyorum. Biz bu teklife karsi masaya sundugumuz teklifimizin hiçbir kalemiyle ilgili yeniden bir degerlendirme yapmayacagiz. Çünkü bu teklif yeniden bir degerlendirme yapmamizi gerektirecek bir teklif degil. Ara verdik, arkadaslarimizla bir araya gelecegiz ama rakamlari gözden geçirmek için degil, Kamu Isveren Heyeti’nin rakamlarini gözden geçirerek ciddi bir teklifle gelmesini beklemek üzere.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen