Haber
2015-11-23 06:59:05
Yarına dair yeni şeyler üretmek için çalışacağız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, şimdiye kadar birçok önemli çalışmaya ve tarihi kazanımlara imza attıklarını ifade ederek, “Bunlarla yetinmeyeceğiz ve yarına dair yeni şeyler üretmek için daha çok gayret sarf edeceğiz” dedi.

Siirt Şubesi’nin öğretmenevinde düzenlediği toplantının ardından Şırnak Şubesi’nin olağanüstü kongresine katılan Atilla Olçum, burada yaptığı konuşmada, Eğitim-Bir-Sen’in kurulduğu günden beri medeniyet değerlerini merkeze aldığını belirterek, ‘önce insan’ anlayışıyla insana dair her şeyi önceleyerek sendikacılık yaptıklarını söyledi.

Türkiye üzerinden çeşitli oyunların oynandığını kaydeden Olçum, “Bu ülke öyle bir ülke ki her 10 yılda bir iradesine ipotek konulan, iradesine balans ayarı çekilen bir ülke. Darbeler ülkesi olarak anılan bir ülkede yaşıyoruz. Bakınız 1960, 1971, 1980, 28 Şubat, e-muhtıra, Taksim Gezi Parkı ve 6-8 Ekim olayları, 17-25 Aralık küresel operasyonları ve o günden bugüne devam eden, milletin değerleriyle kavga eden zihniyetin, bir üst aklın, küresel projelerin bu ülkede hayata geçirilmeye çalışıldığını hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar bu ülke, bu millet, değerleriyle kavga eden üst akıllara asla prim vermemiştir” şeklinde konuştu.

Üye olanlara ciddi bedellerin ödettirildiği sendikal dönemlerin geride kaldığını dile getiren Olçum, “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, haksızlıklar karşısında sessiz kalmamış, hep zalimlerin karşısında, mağdurların ve mazlumların yanında yer almıştır. İradesine ipotek konulmasına asla izin vermemiş bir sendika olarak, bu duruşumuzu bundan sonra da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Üye olanlara ciddi bedellerin ödettirildiği sendikal dönemlerin geride kaldığını ifade eden Olçum, “O günden bugüne kadar ödenen bedelleri hepimiz biliyoruz. 2001’e kadar üye olmanın dahi yasal olmadığı, üye olanlara ciddi bedellerin ödettirildiği sendikal dönemler geride kaldı. Şimdiye kadar birçok önemli çalışmaya ve tarihi kazanımlara imza attık. Bunlarla yetinmeyeceğiz ve yarına dair yeni şeyler üretmek için daha çok gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker ise, sendikal çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında, emek mücadelesinin yanında değerler mücadelesi de verdiklerini dile getirdi.

Şırnak Şubesi 2. Olağanüstü Kongresi’ni yaptı

Atilla Olçum, daha sonra Şırnak’a geçti. Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi’nin yaptığı 2. Olağanüstü Kongre’ye katılarak bir konuşma yapan Olçum, “Medeniyet değerlerinin yeniden ihyası ve inşası için yeniden büyük Türkiye diyoruz. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen gibi duruşuyla, kimliğiyle, kişiliğiyle, sendikacılığıyla, sivil toplum çalışmalarını ideolojik örgütlenmelerden, ideolojik gözlüklerden arındırmış sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var” dedi.

Olçum, İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in birlikte yürüttüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine destek verilmesi çağrısında bulundu.

Tek listeyle gidilen kongrede aday olan Abdullah Çatı, yaptığı konuşmada, sendikal mücadeleyi bir sınıf ve çıkar çatışması olarak görmediklerini söyleyerek, Eğitim-Bir-Sen’in 350 bin üyesiyle Anadolu’nun mayası, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin teminatı olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Abdullah Çatı, başkanlığa seçildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen