Haber
2015-04-13 07:54:11
Yayla, İstanbul 1 No'lu Şube'nin genişletilmiş divan toplantısına katıldı

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube, genişletilmiş divan toplantısını Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın katılımıyla Başakşehir Çınar Koleji’nde gerçekleştirdi.

 

Toplantıda konuşan Hasan Yalçın Yayla, hiçbir ayrım gözetmeden haksızlığa uğrayanın her zaman yanında olduklarını belirterek, “Kılık-kıyafet konusunda bizler tarihin en büyük eylem organizasyonunu gerçekleştirdiğimizde karşımıza dikilenlerin bugün kılık-kıyafet özgürlüğünü savunur hale gelmeleri manidardır. Amacımız üzüm yemek. Oyuna gelmeden, hak bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Darbecilerin yönetmeliği değiştirilinceye kadar sivil itaatsizlik eylemimizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.



 

Nöbete ücret konusunu ilk gündeme getirenin Eğitim-Bir-Sen olduğunu söyleyen Yayla, ancak bunu da her zaman olduğu gibi yine birilerinin sahiplenmeye çalıştığını kaydetti. Bu konuda imza kampanyası başlattıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüştüklerini belirten Yayla, toplanan 350 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e ilettiklerini hatırlatırken, sorunun çözüme kavuşturulması için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini dile getirdi. Yayla, “Şimdiye kadar onlarca sorunun çözümünü sağladık. İnşallah nöbete ücret meselesini de yine biz çözeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Sınav ücretlerinde adil olunmasını istediklerini ve bunun için mücadele verdiklerini ifade eden Yayla, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen merkezi sınavlarda görev alanlara ÖSYM sınavları için öngörülen usul ve esaslara göre ücret ödenmesi için çalıştıklarını söyledi.




 

Kadın örgütlenmesine büyük önem verdiklerini belirten Yayla, “İstanbul bu konuda oldukça iyi. Kadınlarımızın sendikal çalışmalarda daha fazla yer almalarını sağlamalıyız” diye konuştu.



 

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, görevi devraldıklarında yedi ilçenin altısında yetkili olduklarını kaydederek, Bakırköy’de de yetkili sendika olmak istediklerini belirtti. Öztürk, “Tek hedefimiz üye yapmak olmayacak. Bundan sonra ‘öğretmenlerimize ve öğrencilerimize neler verebiliriz, neler kazandırabiliriz’in çalışmalarını da planlayacağız” ifadelerini kullandı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen