Haber
2011-04-03 07:22:59
Yeni Anayasa 12 Haziran’dan Sonra Hazirlanmalidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 12 Haziran sonrasi olusacak TBMM’nin ilk önceliginin yeni ve demokratik bir anayasa hazirlamak oldugunu söyledi. 12 Eylül referandumu sonucunun iyi okunmasi halinde, bu talebin görülecegini belirten Gündogdu, devletin milletinden milletin devletine geçisin tamamlanmasi gerektigini kaydetti.

 

Memur-Sen Hatay Il Divan toplantisi öncesi basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Gündogdu, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. 

 

Sendikaciligi, üyelerinin haklarini korumanin yani sira insanligin ve ülkenin menfaatleri dogrultusunda yaptiklarini ifade eden Gündogdu, bu sorumlulukla olaylar karsisinda duyarsiz kalamadiklarini belirtti.

 

Kamu çalisanlari için toplu sözlesmeyi önemseyip, bunu söke söke alanin Memur-Sen oldugunu söyleyen Gündogdu, demokratik açilima da toplumsal barisin saglanmasi, terörden beslenenlerin ekmeginin ellerinden alinmasi ve irklari tokusturarak üstünlük arayisina girenlere firsat verilmemesi için desteklediklerini vurguladi.

 

Terörle mücadele kapsaminda 400 milyar TL harcandigini, ancak terör sorununun bitmedigini anlatan Ahmet Gündogdu, “Simdiye kadar sadece sivrisinekle mücadele edildi, bataklik kurutulmadi. Terörü kimin istedigine iyi bakmamiz lazim; bunlar ülkemizin kalkinmasini istemeyenler ve terörün sebep oldugu gözyasindan beslenen siyasi partiler ve sendikalar. Bunlarin elinden ekmegini almak için, demokratik açilima destek verdik. Teröristle mücadele devletin isi, terörle mücadele ise topyekûn hepimizin sorumlulugundadir” dedi.

 

Raporlarinin Arkasinda Duramadilar

Yeni anayasanin, devletin milletinden milletin devletine geçisi saglamasi gerektigini belirten Gündogdu, Memur-Sen’in bir çalisma baslattigini, 4 ay sonra da, hazirlayacaklari anayasa raporunu kamuoyu ile paylasacaklarini açikladi. Yeni anayasa için bir çalistay yapan TÜSIAD’i elestiren Ahmet Gündogdu, “Sevindik; demokrasi ve özgürlükler istiyorlar. Üzüldük, hazirladiklari raporun ardinda duramadilar. Dün toplum mühendislerine destek verenler, bugün de raporlarinin arkasinda duramadilar. Raporun ardinda dik durabilmek için, geçmisinizde de dik duruslarin olmasi gerekir. Ilk üç maddeyi tartismaya açabilecek cesareti göstermelerine karsin, basörtülü ögretmene tahammül edemediler” sekilde konustu.

 

Hizmetlere Destek Olamayanlar Gölge Etmesin

Siyasi partilere çagrida bulunan Gündogdu, referandum sonuçlarinin iyi okunmasi gerektigini söyledi. Referandumda hayir kampanyasi baslatan bir partinin, simdi de bir cemaat ve hizmetleriyle kavgaya giristigine dikkat çeken Gündogdu, söyle konustu:

“Memur-Sen olarak bu ülke için, bu millet için, degerlerimiz için hizmetlerde bulunan bütün cemaatlerin yanindayiz. Türkçe Olimpiyatlari ve yurtdisinda devletin yapamadigi egitim ve kültür hizmetlerini yürüten cemaate faaliyetlerini durdurma çagrisi yapacaklarina, referandumda kimlerle yan yana durduklarina bakmalilar. Hizmetlere destek olamiyorsaniz, bari gölge etmeyin.”

 

Arada bir özgürlükçü söylem ve açilimlarda bulunup ortadan kaybolan CHP’den, ALES’teki basörtüsü yasagini savunmasindan bir sey olmayacagina inandiklarini ifade eden Gündogdu, siyasi partilerin tabanin ve halkin mesajlarini iyi okumasi gerektigini dile getirerek, Kiliçdaroglu’na su çagrida bulundu: “Bu ülkede Kürt sorunu vardir, Kürt oldugunuzu gizlemeyin. Alevi sorunu vardir, Alevi oldugunuzu gizlemeyin. Basörtüsü sorunu var, bu sorunu sizin çözeceginizi söylüyorsunuz; buyurun öncülük edin, bu sorunu da siz çözün.” 

 

 

Il Divan Toplantisi Yapildi

Ahmet Gündogdu, daha sonra Memur-Sen Hatay Genisletilmis Il Divan Toplantisi’na katildi. Burada, Memur-Sen’in sendikal kazanimlarini anlatan Gündogdu, toplu sözlesme hakki, toplu sözlesme primi, sözlesmeli personelin es yardimi almasi gibi birçok kazanimin altinda kendi imzalari oldugunu hatirlatti.

 

Memur-Sen’i elestirenlerin ve laf atanlarin önce kendilerine bakmasi gerektigini vurgulayan Gündogdu, “Mevlana ne demis, söze bakarim söz mü diye; söyleyene bakarim, adam mi, diye? Deveyi, yardan uçuran bir tutam otmus. Bir tutam otun pesinden gidip, uçurumdan asagi uçanlara cevap bile vermek istemiyorum. Darbecilere ev sahipligi yapmak mi ahlaksizlik, milletin degerleri için bedel ödemek mi? Imrali’ya selam çakmak mi ahlaksizlik, milletin degerleri ugruna risk alip, bedel ödemek mi?” diye sordu.

 

Memur-Sen Hatay Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Cevat Önal ise, Memur-Sen kazanimlari ve sendikal çalismalar hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Sadece üyeleri için degil, insanlik için, ülke degerleri için de sendikacilik yaptiklarini kaydeden Önal, referandum sürecindeki çalismalariyla bunun en güzel örnegini verdiklerini ifade etti.

 

Toplantidan sonra, Memur-Sen’in Grup Marmara Sigortacilik, SBN Sigorta ve Sekerbank ile imzaladigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi’nin tanitimi yapildi.

 

Gündogdu, Hatay Sube Yönetimi ve Ilçe temsilcilerimizle de biraraya gelerek, yapilacak faaliyetler konusunda görüs alisverisinde bulundular.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen