Haber
2011-06-10 07:23:38
Yeni Anayasa Demokrasiyi Korku Tünelinden Çikaracak

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, sivil bir anayasa için 12 Haziran’da yapilacak milletvekili genel seçiminin çok önemli oldugunu söyledi. Yalçin, “Yeni Anayasa, demokrasiyi korku tünelinden çikaracak” dedi.

 

702 üye sayisi ile yetkiyi alan Inegöl Ilçe Temsilciligimiz, Kültür Park’taki Safari Restaurant’ta bir toplanti düzenledi. Bursa Sube Mali Sekreterimiz Mustafa Sarigül ve üyelerimizin katildigi toplantida konusan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, hak aramanin adresi olduklarini belirterek, “Bugün geldigimiz nokta itibariyle nerede bir mazlum, bir yardima muhtaç varsa, ilk önce Egitim-Bir-Sen’in kapisini çaliyor” seklinde konustu.

 

Adi Sivil Ama Beyni Üniformali

Egitim-Bir-Sen’in 195 bin 670 üye ile Türkiye’nin en büyük örgüt yapisini olusturdugunu belirten Yalçin, söyle konustu:

“Türkiye’de sendikacilik kavga zemininde yürütülüyordu. Türkiye, her 10 yilda bir örselenen, tokatlanan ve demokrasisi yerle bir edilen bir ülkeydi. Bunda, adi sivil ama beyni üniformali olan insanlarin suç ortakliginin payi büyüktür. Özgürlüklere sasi olmayan bakis açisina ihtiyaç vardi. Bunu, 1992 yilinda rahmetli Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan, birkaç yürekli arkadasi ile baslatti. Bu sosyal taban, sendikaciliktan anlamaz, dolayisiyla ‘isin zor baskan’ diyorlardi. Bir çiçekle baharin gelmeyecegini biliyorlardi ama tüm baharlarin bir çiçekle basladiginin; uzun yolculuklarin ilk adimla basladiginin bilincindeydi. Bugün 195 bin 670 üyesi ile Türkiye’de en büyük örgütlü sendikasiniz ama ayni zamanda 515 bin üyeye sahip Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük sivil gücü, onun için o gün baskan bunlari görmüstü. Erdemli ve ilkeli bir hareketin mensuplarisiniz. Sendikacilik simdiye kadar ücret eksenli yürütüldü ama ücret bu isin paravan boyutuydu, isin arka tarafinda baska seyler pisirdiler.”

 

Kurus Degil Durus Sendikaciligi Yapiyoruz

“Kurus sendikaciligi degil, durus sendikaciligi yapiyoruz” diyen Yalçin, “9 yildir toplu görüsmeler yapiliyor ve en iyi görüsmeyi son yillarda Memur-Sen yapti” ifadesini kullandi. 28 Subat’in bir hirsizlik hareketi oldugunu dile getiren Ali Yalçin, “Bu ülke, sivil görünümlü beyni üniformalilar tarafindan yönetildi. Sendika ve örgüt yapisi çok önemlidir. Türkiye simdiye kadar örgütlü olan küçük bir azinligin kendi görüsünü kendi kanaliyla topluma sunmasinin ve toplumu da kendi görüsüne sadakat yarisina sokmasinin cezasini çekti. Bu toplumun yüzde 80’i sagduyulu insanlardan olusuyor ama hiçbir anlam ifade etmiyor. Küçük örgütlü azinlik ve jakoben grup, bu toplumun tamamini yönetiyor, tamamini yönlendiriyor ve kendi görüsüne sadakat yarisina sokuyor. Sendikacilik, kol kola vermektir, yan yana durmak ve güç olusturmaktir. ‘Adalet olan yerde öfkeye ve isyana yer yoktur’ tespitinden hareketle, gelir dagilimindaki adaletsizligin ortadan kaldirilmasi ve kamu çalisanlarinin milli gelirden hak ettigi payi almasi için, etkin mücadeleden çekinmeyecek olan Egitim-Bir-Sen, bütün sosyal kesimlerin ve dünya mazlumlarinin magduriyetine karsi duyarliligini da devam ettirecektir. Ülkemizde ekmegin büyümesinin yolu, ekonomik istikrar ve demokrasinin bütün dinamikleriyle kurumsallasmasindan geçmektedir. Kazanilmis haklarin kaybedilmesi, aslinda kurumsallasamayan demokrasi sorunudur. Her defasinda yeniden baslamak zorunda kalinmasi, çalisanlar hesabina is yapanlarla, halkla çatisanlarla is tutanlarin fark edilmemis olmasindan kaynaklanmistir” seklinde konustu.

 

Inegöl Ilçe Temsilcimiz Sinan Aktas ise, çok çalistiklarini, bunun sonucunda Inegöl’de yetkiyi aldiklarini kaydederek, “Bursa’da geçen sene 3 bin 900 olan üye sayimizi, bin 750 yeni üyeyle 5 bin 650’ye yükselten Sube Baskanimiz Numan Seker ve ekibini kutluyorum” diye konustu.

 

Konusmalarin ardindan, Aktas, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin’a günün anisina gül desenli ebru tablosu hediye etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen