Haber
2013-04-01 07:38:00
Yeni Anayasa Sözü Unutulmasın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Milletle birlikte, milletle devletin kaynaşması doğrultusunda yürünecekse, iç tüzük, kamuda kılık-kıyafet yönetmeliği ve iç hizmet kanunundan kurtulmak, anayasayı da buna göre şekillendirmek lazım” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bolu Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısına katılan Gündoğdu, 18 Mart’ta başlattıkları serbest kıyafet eylemiyle yeni bir dönüm noktasının başladığını belirterek, şöyle konuştu:

“Devlet-millet kaynaşması adına yeni bir dönem başlamıştır. Hala kılık-kıyafet yönetmeliği gibi evrensel hukuku gasp eden yönetmelikler, Meclis’teki bir iç tüzük ile başörtülü kadın olgusu, Cumhuriyeti koruma ve kollama görevinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde olduğu İç Hizmet Kanunu önümüzde duruyor. Milletle birlikte, milletle devletin kaynaşması doğrultusunda yürüyeceksek, bunların tamamından kurtulmamız lazım. Millete yeni anayasa sözü verdiniz. Bu millet, bu sözü unutmadı. Artık öteki oluşturmayan, bütün vatandaşlarını eşit gören, şiddete dönüşmeyen her düşünceye yardımcı olan, önünü açan sosyal devlete geçmemiz lazım. Kısaca diyoruz ki, benim vatanım, benim bayrağım, benim milletim diyen herkes, benim anayasam da diyebilmeli. Herkesin ‘benim anayasam’ diyebileceği bir anayasa hayata geçirilmelidir.”

CHP’nin Aldığı Oydan Daha Fazla İmza Topladık

Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık-kıyafet özgürlüğü için başlattıkları kampanyada 12 milyon 300 bin imza topladıklarını dile getiren Gündoğdu, “Bu bir rekordur. Başörtüsünü hazmedemeyen ana muhalefet partisinin Türkiye’de aldığı oydan çok daha fazladır bu imzalar. Mutabakat vardır. Millet ve kamu çalışanları istiyor. İktidara da düşen, bu dilekçeleri işleme koymaktır” şeklinde konuştu.

 

Yönetmeliği Yok Saymaya Devam Edeceğiz

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 18 Mart’tan itibaren yönetmeliği yok saydıklarını ifade ederek, bu konuda yaşanan sıkıntılara değindi. Elazığ Müftüsü ve İzmir Valisi’nin uygulamalarına dikkat çeken Gündoğdu, şunları söyledi:

“İzmir’de 28 Şubat’ın beslemelerine özenmiş, jakoben bir vali çıkıyor, kılık-kıyafet yönetmeliğine uymayanların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyor. Bu bile başlı başına bir ayıp iken, bu yazıyı bir de Ege Ordu Komutanlığı’na gönderiyor. Sayın vali ve onun gibi düşünenlere sesleniyorum. Bu ülkede Şapka Kanunu hala yürürlüktedir. Vali bu kanuna uymuyor. CHP uymuyor. Kamu-Sen uymuyor, KESK uymuyor. Kanuna uymamak sorun oluşturmuyor da, darbecilerin yönetmeliklerine uymamak niye sorun oluşturuyor. Uymazsak ne olur? Uyarı ve kınama olur. Kınayıcıların, kınanmış olanların, darbecilerle kol kola gezenlerin bizi kınamasından korkmayız. Bizi kınayanların millet iradesi ile olan kavgası onların yanlış yolda olduğunu gösteriyor. Biz bu yönetmeliği yok saymaya devam edeceğiz. İktidara çağrımız, ister bu yönetmeliği kaldırın ister kaldırmayın. Bu yönetmelik artık yok hükmündedir. Anayasa gereği bu yönetmeliği tanımıyoruz.”

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş da katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen