Haber
2012-05-17 07:30:46
Yeni Bir Teklifle Gelmelerini Bekliyoruz

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, memurlarla hükümet arasindaki toplu sözlesme görüsmelerinde yarin kiran kirana pazarlik baslayacagini belirterek, hükümetin yarin yeni bir teklifle gelmesini istediklerini söyledi.

Memur sendikalari ile hükümet arasindaki toplu sözlesme görüsmelerinin 6. oturumu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’ndaki Resat Morali Toplanti Salonu’nda devam etti. Görüsmede, Kamu Isveren Heyeti’ne Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikalari Heyeti’ne ise Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu baskanlik yapiyor. Toplanti öncesinde gazetecilere açiklama yapan Ahmet Gündogdu, Hatay’in Dörtyol Ilçesi Amanoslar kirsalinda teröristlerin açtigi ates sonucu sehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine bassagligi diledi.

Sali günü Türkiye genelinde yaptiklari eyleme katilan Memur-Sen üyelerine tesekkür eden Gündogdu, söyle devam etti: “Eylemlerin amaci hükümeti sikistirmakti, testi kirilmadan önlem almakti, muhatabi hükümetti. Hem Basbakanin hem bakanlarin açiklamalarindan görüyoruz ki, eylem amacina ulasmis. Bizim de amacimiz 21 Mayis aksami, gece saat 24.00’a kadar bu masadan hak ettigimiz sonucu almak. Ondan sonra tepkisiz mi kalacagiz, hayir. Ama 21 Mayis’tan sonra muhatabimiz Hükümet degil, yarisi sendika yöneticileri olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu. Amacimiz üzüm yemek. 4 milyon memuru, emeklisini memnun etmek için çaba sarf ediyoruz. Gelinen noktada ümidimizin, sivil baski unsuru olarak tepkiler dolayisiyla arttigini ifade ediyorum.”

Dünkü oturumda 11 hizmet kolunun 9’una iliskin görüsmeleri tamamladiklarini hatirlatan Gündogdu, esas genel toplu sözlesmenin, Memur-Sen’in toplu sözlesme teklifleriyle ögleden sonra baslayacagini anlatti. Gündogdu, “Yarin, kiran kirana pazarlik basliyor” dedi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’in getirdigi teklifi begenmediklerini dile getiren Gündogdu, “Yarin, yeni bir teklifle gelmelerini bekliyoruz” seklinde konustu.

Toplu sözlesme görüsmelerinden iyi bir sonuç almayi hedeflediklerini vurgulayan Gündogdu, 4 milyon çalisana ve emekliye yapilacak zammin milyonlarca esnafin da can suyu olacagini kaydetti.

 

Memur-Sen’e Satasmak Kimseye Fayda Getirmez

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun partisinin grup toplantisinda Memur-Sen’e yönelik elestirilerine de cevap veren Gündogdu, Memur-Sen’in darbecilerle yasamaktansa ömür boyu aç kalmayi tercih eden bir örgüt oldugunu söyledi. Memur-Sen’e satasmanin kimseye fayda getirmeyecegini belirten Gündogdu, “Daha ‘toplu sözlesme sonuçlarinin yargiya gitmeyecegini bil bilmeyen bir adamdan lider olur mu?’ sorusunu bugün sormayacagim, daha sonra özel olarak soracagim. Allah, CHP’ye gönül verenlere yardim etsin” diye konustu.

Ahmet Gündogdu, bir gazetecinin, “Türkiye Kamu-Sen’in 23 Mayis’ta yapacagi is birakma eylemine destek verecek misiniz” sorusunu yanitlarken, masadan sonuç almak için hükümeti sikistirmanin daha dogru oldugunu dile getirdi. 21 Mayis gece yarisina kadar yapilacak her eylemin masadan anlamli bir sonuç çikmasina destek olacagini ifade eden Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi: “Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda da sonuç çikmazsa, bu zamana kadar Memur-Sen hiç bir yanlisa tepkisiz kalmamistir, elbette tepkimizi Baskanlar Kurulu’nda kararlastirir, ortaya koyariz. Biz bu masaya olan ümidimizi koruyoruz. Bu koruma dogrultusunda da siyasi sorumlulugu olan iktidara ve onun buradaki temsilcisi Kamu Isveren Heyeti Baskani’na ‘vermeye mecbursunuz’ diyerek baski üretiyoruz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen