Haber
2016-09-07 09:46:48
Yeni dönemde sorumluluğumuz daha da artmıştır

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, dirayetli olunması gereken bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Saflarımızı iyice sıklaştırmalı; ülkemizi, milletimizi her türlü saldırıya, küresel oyuna karşı korumalıyız. Bunun için, yılmadan, rehavete kapılmadan çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Bursa 1 No’lu Şube, olağanüstü kongresini Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirdi. İki listenin yarıştığı ve Numan Şeker’in yeniden başkan seçildiği kongrede bir konuşma yapan Ramazan Çakırcı, olağanüstü kongrenin, oylamayla tamamlanan aile içi bir istişare olduğunu ifade ederek, “Bu süreci birlik ve beraberlik içinde neticelendiriyoruz. Bizim şu anda sadece birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da olağanüstü bir süreçten geçtiğini kaydeden Çakırcı, “Türkiye olarak biz de etkileniyoruz. Küresel sistemin Türkiye ile ilgili boyutunda verdiğimiz sınav, dünya mazlumlarına umut olmaktadır. Sendika olarak, yurt dışı ziyaretlerinde görüştüğümüz kurum ve kuruluşların temsilcileri, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin İslam ülkeleri için büyük bir kaygıya neden olduğunu belirttiler. Türkiye’de yaşanacak bir istikrarsızlığın İslam coğrafyasındaki mazlumların umudunu söndüreceği gerçeğini göz ardı edemeyiz” şeklinde konuştu.
 


15 Temmuz’da darbe girişimini duyar duymaz teşkilat olarak alanlara çıktıklarını dile getiren Çakırcı, şunları söyledi: “Millet olarak, teşkilat olarak, hainlere karşı canımızı siper ettik. Bu alçakça girişimde bulunanlar, 15 Temmuz’da bir kez daha gördüler ki, bu millete tankları, bombaları ve uçakları ile hükmetmeye güçleri de, yürekleri de yetmez.”

Yeni Türkiye’nin inşasında, anayasanın yapılması başta olmak üzere, herkese çok iş düştüğünü vurgulayan Ramazan Çakırcı, “Eğitim sisteminin ele alınıp yeniden yapılandırılmasında bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. En tehlikeli ve çetin zamanlarda gözünü budaktan sakınmayan bu camianın ülkenin gelecek inşasında da elini taşın altına koyacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
 


 

Şeker: Çalışmalarımız hız kesmeyecek

Kongrenin açılışında konuşan Şube Başkanı Numan Şeker, yeni süreçte çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “Kongremizin ismi olağanüstü olabilir fakat asıl olağanüstü süreç ülkemizdedir. Ülkemizde gözü olan emperyalist çevreler, 15 Temmuz sonrası da oyunlarını oynamaktan geri kalmıyor. Bizler milletimiz ile milli iradenin yanında yer alarak, bu oyunları yeni dönemde de bertaraf edeceğiz. Sadece ülkemizde değil, nerede mağdur ve mazlum varsa onun yanında yer alarak zalime ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Tabi bu süreçte asli görevimizi de unutmadan üyelerimizin sorunlarını çözmek için çabalarımızı sürdüreceğiz. 12 bin üyesi olan şubemize yeni üyeler kazandırarak, 15 bin üye sayısına çıkarmaya da azami gayret göstereceğiz. Bu vesile ile gecesini gündüzüne katan, adanmışlık örneğiyle Eğitim-Bir-Sen ailesini güçlü kılmak için ter döken bütün arkadaşlarımıza, teşkilatımızın yöneticilerine, ilçe ve işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 


Seçim sonucuna göre yeni şube yönetimi şu isimlerden oluştu: Numan Şeker, Mustafa Sarıgül, Fatih Kocaağa, Arif Arı, Veysi Fidan, Rasim Alkaç ve Ahmet Aydın. 
 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen