Haber
2009-01-23 06:18:41
Yeni Ek Ders Saatlerine Iliskin Karar Ne Anlama Geliyor?

Bakanlar Kurulu’nun, 23 Ocak 2009 tarih ve 2008/14575 Sayili karari ile Millî Egitim Bakanligi Yönetici ve Ögretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Iliskin Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair karari yürürlüge girmistir.

 

Bu kararla, seflere ek iyilestirme ve daha önce ek ödeme alamayanlara geriye dönük ödeme yapilmamistir. Bu, yetersiz bir düzenlemedir.

 

Bakanlar Kurulu Kararinin Getirdikleri

 

  • Il Millî Egitim Müdür Yardimcisi, Ilçe Millî Egitim Müdürü ve Sube müdürlerine haftada 10 saat daha ek ders ücreti ödenir. Böylece Il Millî Egitim Müdür Yardimcisi, Ilçe Millî Egitim Müdürü ve Sube müdürlerine haftada 25 saat ek ders ödenecektir.

 

  • Ilkögretim müfettislerine ise haftada 5 saat daha ek ders ücreti eklenerek, Ilkögretim müfettislerine haftada 20 saat ek ders ödenecektir.

 

  • Ek ödeme almayip ek ders ücreti alan egitim çalisanlarinin (Il Millî Egitim Müdür Yardimcisi, Ilçe Millî Egitim Müdürü, Sube müdürleri, Ilkögretim müfettisleri, Sefler vs) her ne sekilde olursa olsun izinli ve raporlu oldugu günlerde ek ders ücretleri kesilmeyecek.

 

  • Ek ders esaslarinin 16. maddesine yeni bir fikra eklenerek (… Bakanlik merkez teskilatindaki görevlendirmeler için 1 yillik, diger görevlendirmeler için ise her alti ayda yeni bir onay alinmak ve fiilen görev yapmak kaydiyla, yariyil ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylik karsiligi ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmis ek ders görevi bulunup bulunmadigina bakilmaksizin göreve basladiklari tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmis sayilirlar ve buna iliskin ek ders ücretleri kadrolarinin bulundugu kurumca ödenir) görevlendirme yönetici ve ögretmenlerin ek ödeme almalarina engel teskil eden durum ortadan kaldirilmistir.

 

  • Sayistay’in görüsü dogrultusunda geriye dogru ödeme kararnameden çikarilmisti. Bu düzenleme ile geriye dönük ödeme yapilmamis, 01.06.2007 tarihinden beri ek ödeme alamayan geçici görevlendirme ögretmenleri magdur etmistir. 

 

  • Kararin yürürlügü olan 23.01.2009 tarihi esas alinarak ödeme yapilacaktir.

 

Seflere Iliskin Talebimizin Karsilanmasini Istiyoruz

 

Egitim-Bir-Sen olarak, 16 Agustos 2008 tarihinden beri ek ödeme alamayan egitim çalisanlari adina verdigimiz mücadele büyük ölçüde sonuçlanmistir. Ancak seflere iyilestirme yapilmamis olmasi, daha önce ek ödeme alamayanlara geriye dönük ödeme yapilmamasi ve ilkögretim müfettislerine 5 saat gibi cüz’i bir ek ders ücretinin verilmesi yetersiz ve eksik bir düzenlemedir.

 

Sendika olarak yaptigimiz çalismalarda seflerin unutulmamasi için hükümet yetkileri ile defalarca görüsmüs, Milli Egitim ve Maliye Bakanligi’na ayrimcilik yapilmamasi için yazili olarak talepte bulunmustuk. Düzenlemenin bu sekilde çikmis olmasi ‘esit ise esit ücret’ ilkesine aykiridir. Son Bakanlar Kurulu karari ile Milli Egitim Bakanligi’na bagli Merkez ve Tasra teskilatlarinda çalisan seflere iyilestirme yapilmamis olmasi kabul edilebilir bir durum degildir. Seflerin durumunun iyilestirilmesi için çabalarimiz sürecektir.

 

 Bakanligin Ilgili Karari

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen