Haber
2010-12-31 06:22:12
Yeni Göreve Baslayan Ögretmenlerin Ögretim Yilina Hazirlik Ödenegi Almalariyla Ilgili Açiklama

Ögretmenlere, fiilen yürüt- tükleri görevin geregi olarak ögretim yili boyunca ortaya çikabilecek sahsi ders araç ve gereç ihtiyaçlarinin teminine katkida bulunmak üzere ögretim yilina hazirlik ödenegi ödenmektedir.

 

657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun Ek 32. madde- sinde, “Egitim ve Ögretim Hizmetleri Sinifina dâhil ögretmen unvanli kadrolarda görevli olup, fiilen ögretmenlik yapanlara (Ilkögretim okul müdürleri ile yardimcilari, cezaevi okullarinda çalisan ögretmenler, yönetici, egitim uzmani ve egitim uzmani yardimcilari dâhil, ilkögretim müfettisleri hariç) her ögretim yilinda bir defaya mahsus olmak üzere ögretim yilinin basladigi ay içerisinde Millî Egitim Bakanligi tarafindan belirlenecek tarihte ve Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek miktarda ögretim yilina hazirlik ödenegi ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç diger vergi ve kesintilere tabi tutulmaz” hükmü yer almaktadir.

 

Diger taraftan, 2010 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun ekli “K” Cetveli’nin “VI. Diger Ödemeler” baslikli 6. sirasinda, “657 sayili Kanun’un ek 32. maddesi uyarinca verilecek ögretim yilina hazirlik ödenegi Bakanlar Kurulu karari aranmaksizin 540 Türk Lirasi olarak ödenir. Bu ödeme; ögretim yilinin basladigi aydan sonra ve birinci dönem ders yilinin sonundan önce göreve baslayanlara %75, birinci dönem ders yilindan sonra ve ikinci dönem ders yilinin sona ermesinden önce göreve baslayanlara ise %50’si oraninda yapilir” denilmektedir.

 

Bu düzenleme dogrultusunda 6 Aralik 2010 tarihinde ilk defa ögretmen olarak atamasi yapilanlar ile sözlesmeli ögretmen pozisyonlarina görevlendirilen ögretmenler, hazirladigimiz dilekçe ile okullarina müracaat ederek ögretim yilina hazirlik ödenegini isteyebilirler.

 

 Ögretime Hazirlik Ödenegi Talep Dilekçesi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen