Haber
2015-12-26 07:00:03
Yeni haritalar çizmek isteyenlerin önündeki en büyük güç Türkiye'dir

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye, sahip olduğu potansiyelle, güç kapasitesiyle içinde bulunduğumuz bölge üzerinden 3. Dünya Savaşı çıkarılmasının önündeki en büyük engel; küresel sömürgecilerin elini kolunu sallayarak Orta Doğu’yu paylaşmak, yeni haritalar çizmek hedeflerinin önündeki en büyük barikat, en büyük güçtür” dedi.

 

 

Uşak Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Memur-Sen İl Buluşması’nda konuşan Ali Yalçın, “Türkiye’nin bu coğrafyada gücünü yok etmek, barikatı yıkmak için postmodern darbeleri devreye soktular. Olmadı, millet izin vermedi. Paralel eliyle dost modern darbeye kalkıştılar, ellerinde patladı. Hendekler açıp Türkiye’nin kuyusunu kazacaklarını sandılar, yine yanıldılar. Bin yıllık kardeşliğin, yeniden büyük Türkiye hedefinin altında kaldılar. Şimdi postmodern Haçlı seferleri düzenlemek için plan yapıyorlar. Suriye’yi, Irak’ı devreye sokup Türkiye’nin çevresini kuşatmaya çalışıyorlar. Onlar görmüyorlar, hâlâ anlamıyorlar. Türkiye, bu oyunu milleti ve devletiyle bozacak, Haçlı zihniyeti yine avucunu yalayacak” ifadelerini kullandı.





 

Ümmetin ekmeğini beraber büyütelim

Rusya sınırlar aşıp Türkmen Dağı’nda ölüm mevzileri kurarken, ABD kıtalar aşıp Orta Doğu’yu kan gölüne çevirirken sesi çıkmayanların, Türkiye’nin Başika Kampı’nda asker bulundurmasına tepki gösterilmesine dikkat çeken Yalçın, “Sisi’ye ses çıkarmayan, Esed’e karşı dilini yutan, Rusya’nın varlığını görmezden gelen, ABD’nin Orta Doğu’yu kendi mülküne çevirme çabalarına alkış tutan Arap Birliği’nin Türkiye’ye yönelik tepkisi sinek vızıltısı hükmündedir. Siyonizmin gizli santrforu gibi davranan İran’ın bölgede saman altından yürüttüğü suların farkındayız. Emperyalizmin bölge ofisi gibi davranan İran aklını başına almalı, dökülen Müslüman kanının hesabını veremeyecek duruma düştüğünü anlamalıdır. Buradan tüm İslam ülkelerine, ümmet coğrafyasına sesleniyorum. Gelin emperyalizmin çıkarlarına alet olmayalım, ümmetin çıkarlarına, huzuruna sahip çıkalım.  Ümmetin ekmeğini beraber büyütelim” şeklinde konuştu.



 

Diplomalı vandallar Memur-Sen’i, Genç Memur-Sen’i karşılarında buldular

Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de hendek kazanların, hendekleri kazdıranların, ODTÜ’de, Hacettepe’de, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde ideolojik Don Kişotlar olarak şövalyelik peşinde koştuklarını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

“İbadet eden öğrencilere zorbalık yapıyorlar. Diplomalı vandallar olarak kaosa, krize, çatışmaya benzin dökenlerin gönüllü acenteleri olarak sahaya çıkıyorlar. Mescit basarak, namaz kılanlara çivili sopalarla saldırarak, üniversiteleri ideolojilerinin kurtarılmış bölgesi haline getirmek istiyorlar, ancak başaramayacaklar. Çünkü üniversiteyi ilim yuvası gören Memur-Sen’i, Genç Memur-Sen’i karşılarında buldular. İnsani yardım konusunda ülkemizin küresel markası İHH’nın stantlarını yıkmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Bunlar bilmiyorlar mı katil İsrail’in, vahşi İsrail’in karşısına dikilen İHH, üç beş çapulcuya, üç beş şehir eşkıyasına boyun eğmez.  İkna odası kuranlara haddini bildiren millet ve milletin hizmetindeki kuruluşlar olarak, Memur-Sen olarak, mütedeyyin öğrencileri, inançlı kardeşlerimizi imha hayali kuranlara da hadlerini bildirdik, bildirmekten vazgeçmeyeceğiz. Buradan, ideoloji baronlarının hizmetçiliğini yaptığını fark etmeyen üniversite öğrencilerine sesleniyorum. Gittiğiniz yoldan dönün. Zihninizdeki esaret zincirlerini çözün. Saldırıya maruz kalan, saldırı tehdidi alan kardeşlerime de sağduyulu davranmalarını, kumpasa gelmemelerini, çatışma davetiyelerini yırtıp atarak aklıselim içerisinde hareket etmelerini tavsiye ediyorum.”





Onlar için yetki, bitmeyecek hasrettir

3. Dönem Toplu Sözleşme’nin yürürlüğe girmesine bir hafta kaldığını dile getiren Ali Yalçın, “Hazırlığından, görüşme sürecine ve imza sahnesine kadar bütün aşamalarında sendikacılığa zirve yaptırdığımız 3. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarımız 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek. 1 Ocak, diğer sendikaların gelmesini istemedikleri tarih. Sendikacılık dersi verdik, anlamadılar. Enflasyon farkı dersi verdik, dinlemediler. Ayağa kalkın dedik, masaya çakılı kaldılar. Kamu görevlilerini düşünün dedik, Memur-Sen’in yolunu kesmeye odaklandılar. Sonuç, onlar için artık vazgeçilmez istek parça haline gelen ‘Yine bana hüsran, yine bana hasret var’ şarkısı oldu.  Evet, onlar için 1 Ocak hüsran günüdür. Onlar için yetki, bitmeyecek hasrettir. 1 Ocak 2016, kamu görevlilerini ve örgütlü gücü terörün ve törenin emrine veren kaybetme mahkûmu konfederasyonlar ile güveni güce, gücü kazanıma dönüştüren, kamu görevlilerinin emeğini, ekmeğini, geleceğini dert edinen, kazanma ve kazanım odaklı Memur-Sen’in arasındaki misyon ve vizyon farkının kapatılamayacağının bir kez daha tescil edildiği gün olacak” diye konuştu.

 

15 Mayıs’a kadar üye sayımızı 1 milyon çıkarmalıyız

500 bin üyeli Memur-Sen’in vesayeti ifşa ettiğini belirten Yalçın, “800 bin üyeye ulaştık, vesayet sistemini imha ettik. Şimdi 1 milyon üyeli Memur-Sen’le ‘Yeniden Büyük Türkiye’yi’ inşa edeceğiz. Evet, inşa için 1 milyon Memur-Sen’li sahaya çıkmalı. Milletimizin demokrasiyle, özgürlükle, kadim medeniyet değerleriyle güçlü bir bağ, kopmaz bir bağ kurması için 1 milyon dedik. Mehmet Akif İnan’ın başlattığı soylu mücadele, yoluna 1 milyonla devam etmelidir. 15 Mayıs 2016’da mutabakat metninde Memur-Sen’in karşısında en az 1 milyon yazmalıdır. Bunu başarmak için gereken cesaret, samimiyet ve sendikal ehliyet bu salonda, bu salondaki her dava arkadaşımızda var” dedi.

 

 

Toplantıda Memur-Sen Uşak İl Temsilcisi Mehmet Karaçallık ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Bilal Kara da birer konuşma yaptılar.

 


Genel Başkan Ali Yalçın, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik ve AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ile beraber Memur-Sen Uşak İl Temsilciliği’nin yaptırdığı Memur-Kent Sitesi’nin açılış törenine de katıldı.

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen