Haber
2011-07-07 07:24:00
Yeni Kabinenin Önceligi Toplu Sözlesme Yasasi ve Anayasa Olmalidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, yeni Bakanlar Kurulu’nun önceliginin toplu sözlesme yasasini çikarmak ve yeni anayasa olmasi gerektigini söyledi.

 

Ahmet Gündogdu, 61. Hükümet ile ilgili bir açiklama yapti. Gündogdu, açiklamasinda, “Öncelikle yeni Bakanlar Kurulumuzun hayirli olmasini diliyorum. Yeni Bakanlar Kurulu’nun ilk yapacagi is, 12 Eylül referandumuyla kamu görevlilerine taninan toplu sözlesme hakkinin fiilen kullanimi için ikincil mevzuati hazirlamak ve Meclis’e sevk etmek olmalidir. Bakanlar Kurulu’nun öncelikle yapmasi gereken diger faaliyet ise, içeride milletle devleti kucaklastiracak, disarida küresel ölçekte Türkiye’nin önünü açacak sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasanin çalismalarini baslatmaktir” dedi.

 

60. Hükümetin seçimler öncesinde 205 bin sözlesmeliye kadro imkani vermesini olumlu karsiladiklarini vurgulayan Gündogdu, “61. Hükümetten, belediye ve il özel idareleri, TRT ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlügü’ndeki spor uzmanlari basta olmak üzere tüm sözlesmelilerin istege bagli kadroya geçirilmesini istiyoruz” seklinde konustu.

 

Kamu görevlileri olarak, iktidar partisi ve 61. Hükümet’in 2023 vizyonu çerçevesindeki vaatlerinin takipçisi olacaklarini belirten Gündogdu, yeni hükümetin kurulmasi vesilesiyle, basta Basbakan Recep Tayyip Erdogan olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerine çalismalarinda basari diledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen