Haber
2016-05-07 08:01:26
Yeni ve adaletli bir dünyanın öznesi olmalıyız

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Adaletli bir dünyayı yeniden inşa edecek olan gençlerimizdir. Gençliğimize ve geleceğimize güveniyoruz. Hep birlikte kirli küresel sistemin parçası değil, yeni ve adaletli bir dünyanın öznesi olmamız gerekiyor” dedi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından organize edilen ve Genç Memur-Sen’in paydaş olduğu 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Ankara’da gerçekleştirildi.



Adaletsizliklere son verelim

Programda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, küresel sistemin adaletsizliklerine değinerek, “New York borsasında, şirket hisse değerlerinin düşmesi, mazlumların toprağa düşmesinden daha fazla gündem oluyor. Küresel şirketlerin, kâr/zarar açıklamaları, insan hakları raporundan daha fazla takip ediliyor. FED’in faiz kararları BM’nin yaptırım kararlarından daha çok ilgi çekiyor. Ölen insanların sayısının fazlalığı, savaşlar ve katliamlar, insani bir sorun değil, ekonomik bir veri olarak değerlendiriliyor. Buna bir son vermeliyiz. Kirli küresel sistemin parçası değil, yeni bir dünyanın öznesi olabilmeliyiz” şeklinde konuştu.
 


Zulmü sonlandıracak bir sisteme ihtiyacımız var

Savaş ve katliamlar sonucu 800 milyon insanın yetim kaldığını belirten Yalçın, “İnsanlar her gün açlıktan ya da yoksulluktan hayatını kaybediyor. Dünyada yüzde birlik kesimin serveti, geri kalan yüzde 99’luk dilimin birikiminden fazladır. En zengin 3 kişinin mal varlığı, 48 ülke ekonomisine denktir. Dünyada zulmü bitirecek, adaletsizlikleri sonlandıracak bir sisteme ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Yalçın, sözlerini, “Konu insansa, yolumuz bir olmalı; konu vicdansa, duracağımız yer tek olmalıdır. Sömürüye ve emperyalizme birlikte karşı durmalı, yılmadan, yıkılmadan, sarsılmadan direnmeliyiz. Emperyalistler en büyük, en zengin, en güçlü olma hırsıyla hareket ediyor. Biz de ittihad-ı İslam’ı mümkün kılmak için ortak hareket etmeliyiz” diyerek tamamladı.

Ali Yalçın, programın sonunda, Genç Memur-Sen’in ve farklı ülkelerden öğrencilerin stantlarını ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 


AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Asma Köprü UÖD Başkanı Hanefi Sinan, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve Moritanya Büyükelçilik Müsteşarı Dehbi Dehbi’nin yanı sıra çok sayıda misafir öğrenci ve yurtdışı temsilcisinin katıldığı programda Ganalı öğrenci Mehmed Muhammed Musa da, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmed’e Mektup’ şiirini okudu. 
 



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen