Haber
2013-04-09 07:38:13
Yeni Yerine Taşınan İstanbul 5 No’lu Şubemiz Üyelerle Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Ali Yalçın ve Ramazan Çakırcı, İstanbul 5 No’lu Şube’nin Beylikdüzü’deki hizmet binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen yemekli toplantıya katıldı.

Ham Demokrasi Tam Demokrasi Olmalı

700 kişinin katıldığıtoplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Anayasa ve yasada olmayan, ara rejim döneminde ihdas edilen ve kamuda başörtüsü yasağına da kılıf oluşturan ucube yönetmeliğin kamu çalışanlarının kararlı tutumuyla işlevsiz hale geldiğini ifade ederek, “Temel hak ve özgürlükleri, doğal hukuku ve ülkemizin de taraf olduğu uluslararası ortak metinleri ihlal eden ve anayasal meşruiyeti olmayan yönetmelik artık hükümsüzdür” dedi.

Türkiye’nin demokratikleşme konusunda ilerleme kaydettiğini belirten Yalçın, şunları söyledi: “Ülkemizde demokrasi ham demokrasiden tam demokrasiye geçecek ve demokrasi korku tünelinden çıkacaktır. Devletin milletinden milletin devletine geçişte en önemli işlevi ise sivil toplum kuruluşları görmektedir. 28 Şubat’ta darbenin sivil ayaklarını omurgasız kuruluşların oynadığı bilinmektedir. Darbelerin izlerinin silinmesi de omurgalı sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte kimin nerede durduğu önemlidir. Sendikasız olup bizimle aynı kaygıları yaşayanların kenarda durmaması adına onlara sesleniyor,  ‘Waldo, sen neden burada değilsin’ diye soruyor, ‘Siz yoksanız biz bir eksiğiz’ diyoruz.”

Şapkayı Takmayanlar Yönetmeliği Takın Diyorlar

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, darbe anayasasında ilginç hükümler içeren maddelerden birinin, inkılap kanunlarını koruyan 174. madde olduğuna dikkat çekerek, “Koruma altına alınan inkılap kanunlarından biri şapka kanunudur. Şapka, öz vatanı batıda, basit bir başlık iken ülkemizde Kemalistlerce kutsal sayılmış, uğruna insanlar ipe çekilecek kadar ikonlaştırılmıştır. Kadınlara bile ‘Şen Şapka’yı giydiren Vakko’nun sahibi Vitali Hakko gibi Beyoğlu’daki bazı gayrimüslimler için köşeyi dönme aracı olmuştur. Bu başlığa karşı çıkanlar ise İskilipli Atıf Hoca gibi ya idam edilmiş ya mahkûm edilmiş ya da ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştır. İnsanların hayatını hiçe sayan zihniyetin temsilcileri bugün kendileri bile şapka takmıyor. Bu kanuna göre başta TBMM üyeleri olmak üzere, tüm memur ve hizmetliler şapka giymek mecburiyetindedir” şeklinde konuştu.

“Türkiye halkının da serpuşu (başlığı) şapka olup buna aykırı bir alışkanlık ise hükümetçe yasaklamıştır. Bu kanun, darbe anayasasına göre, anayasaya aykırılığı iddia edilip iptal edilemeyecek kanunlar arasındadır” diyen Çakırcı, “Düşünün ki bakanlar ve milletvekilleri dâhil tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki memur ve hizmetlilerin şapka giymeleri mecburidir. Peki, bakanlar, milletvekilleri şapka giyiyorlar mı? Devrim yasalarının savunucularının serpuşu şapka mı? Kamu görevlileri şapka giyiyor mu? Daha da önemlisi kamu görevlilerinin şapka giyip giymediklerini kontrol eden, giymiyorlarsa haklarında işlem tesis eden kaç disiplin amiri vardır? Bütün bu soruların cevabı ‘hayır’dır. Peki, giymiyorlarsa yürürlükteki darbe anayasasının hükmü olan devrim kanunlarını ihlal etmiyorlar mı? Burada da bir ihlal var. Hal böyleyken cumhuriyet savcıları nerede? Neden anayasa ve devrim yasalarını ihlal edenler hakkında takibat yapılmıyor. Sadece bu kanun mu koruma altında, tabi ki değil. Yedi devrim kanunu daha koruma altındadır. Geçmişte bu kanunlar yüzünden insanlar çok ağır bedeller ödedi ama bugün bu kanunlar kendi kendine atıl hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.


Yeni Şube Binamız Bütün Üyelerimizin Uğrak Yeri Olacak

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun açılışını yaptığı yeni şube binası sonrası düzenlenen yemekli toplantıda üyelere hitaben selamlama konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Emin Engin, yeni binanın şube sorumluluk alanı içerisinde en merkezi yerde bulunduğunu söyleyerek, “Yeni binamız bütün üyelerimizin uğrak yeri olacaktır. 15 Mayıs mutabakatları öncesi bütün teşkilatımız işyerlerini taramakta ve yoğun bir gayret sarf etmektedir. Sendikal çalışmayı sadece sendika yönetimlerinde bulunanlara havale etmemek ve el birliği ile ortaklaşa yürütmek gerekmektedir. Yükümüzü hafifleten bütün işyeri temsilcilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve Kaymakam Mesut Demirkol’un da birer selamlama konuşması yaptığı toplantıya, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel, Esenyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Gazanfer Karakaş, ilçelerin şube müdürleri ve üyeler katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen