Haber
2012-03-20 06:29:54
Yerimiz Milletin Yanidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, ülkenin kaosa sürüklenmesini geçim kaynagi yapanlarin bulunduguna dikkat çekerek, kendilerinin ise vesayeti desifre etmek üzere yola çiktiklarini söyledi. Gündogdu, milletin gelecegini karartmak isteyen ne kadar oligarsik yapi varsa, bunlarla mücadele edeceklerini ifade etti.

 

Memur-Sen Kocaeli Il Divan Toplantisi, Genel Baskan Ahmet Gündogdu, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Can Cankesen, Birlik Haber-Sen Genel Sekreteri Gürbüz Nihat Tekin’in katilimiyla MÜSIAD Tesisleri’nde yapildi.

 

Burada konusan Ahmet Gündogdu, 1992’de yola çikarken vesayeti desifre etmek için sendikacilik yapmayi ilke edindiklerini belirterek, “Bu ülkenin kaosa sürüklenmesini kendine geçim kaynagi saglayan bir kesimin oldugu bir dönemi yasiyoruz. 1992 yilinda yola çikarken vesayeti teshir etmek için sendikacilik demistik. Kategorize yaklasimlari sergileyerek bir seyler yapmaya çalisanlara inat bizler önce ekmek, sonra özgürlük siariyla yola çikmistik. Bu anlayis, bu ülkenin degerlerini yücelterek mazlumun yaninda, zalimin karsisinda olmanin adidir” dedi.

 

Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Sütçü Imam’in üniversitesinde basörtülü ögrencilerin okumasi için referandumda öncülük yapmadik mi? Bu çocuklarin gelecegini karartmak isteyen ne kadar oligarsik yapi varsa, bunlarla kavga etmeye devam edecegiz. Yerimiz milletin yanidir. Efendim ‘dünyanin neresinde bu model var. Nerede bu egitim sistemi var’ diyorlar. 210 ülkenin 196’sinda kesintili sistem var. Yani su anda tartisilanlarin daha önce konusulmadigi gibi bir algi var. Sanki bir deli kuyuya tas atmis da bin kisi çikaramamis görüntüsü veriliyor. Bu uzun süren tartismalar sonucunda yapilmistir. O suralarda konusulurken acaba bu konusanlar neredeydi? Bunlarin kendileri de bir model olusturamazlar, sadece ne olursa olsun ona karsi tavir sergilerler.”

 

 

Egitimi kesintili hale getiren 4+4+4 formülüyle ilgili önemli çalismalar yaptiklarini kaydeden Gündogdu, “Biz bu model için üç kez bilimsel çalistay ve 1 uluslararasi çalistay düzenledik. Su anda 17 bin okul öncesi ögretmene ihtiyaç var. 13 bin ücretli ögretmen var. Neymis, 5. sinif ögretmenleri bosta kalacakmis. Aksine bu sistem ile bir tek ögretmen fazlaligi olmayacak” seklinde konustu.   

 

Hükümet yetkililerine de ‘Moskova ile bile toplu sözlesme imzaladiniz ama bizimle toplu görüsme yapiyorsunuz’ dediklerini hatirlatan Gündogdu, “Bir daha masaya oturmayiz dedik. Biz toplu sözlesmeyi söke söke aldik. Iktidarin içerisinde, yüzde 50 oy almaktan memnun olmamis gibi bir grup var. Ben buradan Bakan Hayati Yazici’ya tesekkür ediyorum. Gerçekten bizlere çok iyi bir yaklasim sergiledi. Ancak taslak Meclis’e gitti ki, devlet bakanligi degil, Çalisma Bakanligi’na baglandik. Burada da Bakan Faruk Çelik’le 44 saat üç konfederasyon toplanti yaptik. Istediklerimizin yüzde 85’ini pakete koydurduk. Ancak Bakanlar Kurulu’nda bizim konustugumuz tasari yerine amuda kalkmis bir tasari karsimiza çikti” ifadeleri kullandi.

 

Gündogdu, Basbakan Erdogan ile yaptigi görüsmeye de deginerek, sunlari söyledi: “Bu süreçte Basbakan’in rahatsizligi bize biraz süre kaybettirdi. 13 gün önceki görüsme sonucunda hizmet kolu sözlesmesi ve SDS ile ilgili mutabakat sagladik. Ildeki üye sayisi 100 olan il temsilcilikleri ile ilçelerde 50 üye sayisi bulunan temsilcilere haftada 4 saat ücretsiz izin hakki saglandi. Aday memurlar da artik asaletleri onaylanmadan üye olabilecek. Degerli arkadaslarim, bizden istenenler, bizim razi olmamizi isteyenlerin istediklerini yapsaydik toplu sözlesme imzalanir ve biterdi. Eger bu sene toplu sözlesmeden istedigimizi alamaz isek, bizim iki yil kaybimiz olur. Bu yasa istedigimiz gibi geçmezse onlarca yil kaybederiz.”

 

Gündogdu, talepleriyle ilgili birkaç maddeye de deginerek, “4/C’lerin çalisma sürelerinin 11 aydan 12 aya çikarilmasi. Dayanisma aidati için Kamu-Sen’le ortak teklif vermistik. Ama simdi kabul etmiyorlar. Dayanisma aidati ise yetkili sendikaya ödenecek. Ama Egitim-Bir-Sen yetkili diye Kamu-Sen bunu kabul etmedi. Bu nedenle Mayis ayina kadar eslerinize hediye alin, çiçek alin ve sizler su süreçte 570 bin olan üye sayimizi 700 bine çikarmak için üye seferberligi baslatalim. 11 hizmet kolunun 7’sinde Memur-Sen yetkilidir. 3 sendikada Kamu-Sen, 1 sendikada ise KESK yetkili. Milletin takiminda 7’si tamam, geriye kalan 4’ünü de alalim ki, milletin takimi daha iyi oynasin. Çünkü 4 oyuncunun nasil coskuyla oynadigindan süphemiz var” diye konustu.

 

Toplantinin açilisinda konusan Memur-Sen Kocaeli Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu, çalismalari hakkinda bilgi verdi.

 

Programda, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’e katkilarindan dolayi eski sube baskanlari Ömer Akmansen, Halit Yigit, Ulvi Yilmaz, Mehmet Salih Aydin, Selami Tatar ve Sahin Yaslik’a tesekkür plaketi verildi.

Darica Ilçe Temsilciligimiz Açildi

Genel Baskan Ahmet Gündogdu, daha sonra, Darica Ilçe Temsilciligimizin açilis törenine katildi. Törene, Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu, Darica Kaymakami Osman Ates, Belediye Baskani Sükrü Karabacak, AK Parti Ilçe Baskani Muzaffer Biyik, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Abdulkadir Çaliskan, ilçe temsilcilerimiz ve üyelerimiz katildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen