Haber
2009-10-21 07:19:55
Yetistirme Kurslari Yönergesinde Yapilan Degisiklikten Dönülmelidir

Milli Egitim Bakanligi Ögrencileri Yetistirme Kurslari Yönergesi’nde makam onayiyla 12.10.2009 ve 14.10.2009 tarihlerinde degisiklik yapilmistir.

 

Söz konusu degisiklikle idareci ve ögretmenlerin bazi haklari ellerinden alinmistir. Büyük bir fedakârlikla ögrencileri gelecege hazirlayan, hafta sonlarinda dahi ögrencilerin egitimine zaman ayiran idareci ve ögretmenlerin Yetistirme Kurslari Yönergesi’nde yapilan degisiklikle kurs ücretleri düsürüldü.

 

Bu degisiklikle, daha önce 120 saat olan kurs süreleri 80 saate indirildi. Maddi durumu elvermediginden dolayi çocugunu dershaneye gönderemeyen veliler, çocuklarini okullarin bünyesinde açilan kurslara göndermektedirler. Ancak kurs süresinin kisaltilmis olmasi, dershanelere giden ögrencileri, yetistirme kurslarina katilan ögrencilere göre daha avantajli duruma getirmistir.

 

Diger bir husus ise, ögretmen ve yöneticilerin kurs ücretlerine getirilen sinirlamayla ücret kaybinin meydana gelmis olmasidir.  

 

Yönergede yapilan degisiklikle ögretmen, müdür ve yönetim kurulu üyeleri, memur ve hizmetlilerin kurs ücretleri indirilerek ücret üst siniri degistirildi. Müdürlerin ücreti, ek gösterge dâhil en yüksek devlet memuru brüt ayliginin yüzde 100’ünü geçemez iken, bu oran yüzde 75’e; yönetim kurulu üyelerinin yüzde 75 iken, yüzde 50’ye; memur, hizmetlilerin yüzde 50 iken, yüzde 40’a düsürüldü.

 

Ögretmenlerin ücretlerinde ise, daha önce sinirlama yokken, degisiklikle birlikte ek gösterge dâhil en yüksek devlet memuru brüt maasinin yüzde 100’ünü geçemez seklinde bir sinirlama getirildi. Söz konusu oranlarin düsürülmesi, ögretmen ve yöneticileri magdur etmistir. Hafta sonlari dinlenmeden ögrencilerinin basarisi için çalisan ögretmen ve yöneticilerin kurs ücretlerinin ciddi oranda düsürülmüs olmasi kabul edilemez. Bu degisiklik, yetistirme kurslarinin açilmasini olumsuz etkileyecektir.

 

Konunun çözüme kavusturulmasi için Bakanlik ile görüsmelerimiz devam ediyor.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen