Haber
2011-10-17 07:28:23
Yetistirme Yurtlarindaki Gençler Bize Emanettir, Subemizin Hatasindan Dolayi Özür Diliyoruz

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Yetimin güvenle teslim edilecegi örgüt Egitim-Bir-Sen örgütüdür. Kimse, anne babasini seçme ve yasamasini garanti altina alma hakkina sahip degildir. Yetistirme yurtlarinda yetisen bütün arkadaslarimizdan degerlerimiz adina özür diliyor, helallik istiyorum” dedi.

 

5. Genisletilmis Sube Yönetim Kurullari Istisare Toplantisi’nda konusan Gündogdu, Gaziantep Subemizce hazirlanan raporda yetistirme yurtlarinda yetisen gençlerle ilgili ifadelerin kendilerini derinden üzdügünü belirterek, “Gaziantep Sube yöneticilerimizin bana verdikleri bilgiye göre, egitim-ögretimin sorunlari ve çözüm önerilerine yönelik yapilan AR-GE çalismasi raporlastirilirken, tüm okullardan gelen ham bilgilerin tasnifi esnasinda kabul edilemeyecek bir paragraf fark edilerek çikarilmistir. Fark ettikleri bir paragrafi matbaa asamasindan önce rapordan çikarmalarina ragmen, çikardiklari paragrafin baskida sehven yer aldigini görmeleri sonrasi sadece bir birimde dagittiklari raporlari Subemiz toplatmis ve yeniden baski yapmistir” seklinde konustu.

 

Subemizin de tasvip etmeyip geri topladigi raporlardan bir kaçinin, dagitilan kisilerde kalmasi nedeniyle kamuoyuna yansiyan paragrafi Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen camiasindan hiç kimsenin kabul etmeyecegini kaydeden Gündogdu, sunlari söyledi:

“Gaziantep Subemizce hazirlanan raporda, Allah’in bize emanet ettigi çocuklarimizi üzen ifadeleri kabul etmemiz asla mümkün degildir. Bu dikkatsizlik ve özensizlikten kaynaklanmis bir hatadir. Yetistirme yurtlarimizda büyümüs ve milletimize hizmet eden insanimiza yönelik ve hiç birimizin kabul edemeyecegi ifadelerden dolayi Sube yöneticilerimiz özür dilemislerdir. Konuyla ilgili disiplin sürecinin baslatilmasi talimatini verdim. Raporda yer alan paragrafa, camiamizdan katilacak hiçbir kimse olamaz. Bu hatayi istismar etmek isteyenler çikacaktir. Kimse buna itibar etmemelidir. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Genel Baskani olarak söylüyorum; yetimin güvenle teslim edilecegi örgüt Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen örgütüdür. Kimse, anne babasini seçme ve yasamasini garanti altina alma hakkina sahip degildir. Yetistirme yurtlarinda yetisen bütün arkadaslarimizdan, degerlerimiz adina özür diliyor, helallik istiyorum. Onlar bizim kardeslerimizdir. Biz onlarin sorunlarini gidermek için üye kazanma adina degil, insanlik adina daha da gayretli olacagiz.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen